Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

έδειξαν ότι μπορούν !!

    Επειδή δεν πρέπει να λέμε μόνον τα στραβά-αρνητικά, αλλά και τα θετικά, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η ελληνική κυβέρνηση, στο ζήτημα των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, κινήθηκε γρήγορα και αποτελεσματικά !
    Αποδεικνύεται έτσι ότι το ελληνικό Δημόσιο, όταν θέλει, μπορεί να κινηθεί ταχέως και να κάνει αυτό, για το οποίο υπάρχει, δηλαδή να προστατεύει τα συμφέροντα των ελλήνων πολιτών, διότι, τα τελευταία ιδίως χρόνια, βιώνουμε μία κατάσταση όπου το κράτος μόνον καταστρέφει, περιουσίες, ανθρώπους κλπ.
    Η ανάγκη να ανοίξουν γρήγορα οι συγκεκριμένες τράπεζες, ήταν αυτονόητη, αφού :
-δεν έχουν όλοι (ειδικά οι ηλικιωμένοι) κάρτες ανάληψης από ΑΤΜ !
-οι επιχειρηματίες κλπ, δεν θα μπορούσαν φυσικά να πληρώσουν προσωπικό και λοιπές υποχρεώσεις, με τα ..ψίχουλα του ΑΤΜ και
-χιλιάδες συνταξιούχοι έχουν συνδέσει τις συντάξεις τους, με αυτές τις τράπεζες, αφού υπόσχονταν μεγάλα -σχετικά- επιτόκια και μεθαύριο, θα έμπαιναν οι συντάξεις σε ..κλειστές τράπεζες.
     Για το Μιχάλη Σάλλα, τι να πει κανείς ; Θα ταίριαζε στην περίπτωσή του, το τραγούδι "τα πήρες όλα και έφυγες" (χαχα), αρκεί να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα και να μπορέσει να διαχειριστεί σωστά το οικοδόμημα, που φτιάχνει, με τόσα πολλά υποκαταστήματα και χιλιάδες υπαλλήλους !
     Η περίπτωση αυτή, όπου η Διοίκηση, κινήθηκε γρήγορα και διαφύλαξε το κοινό καλό, αλλά και κάθε ένα καταθέτη-πελάτη αυτών των τραπεζών ξεχωριστά, οφείλει να γίνει ΟΔΗΓΟΣ, για το μέλλον, σε παρόμοιες περιπτώσεις και όχι μόνον.
     Αναφέρομαι στις διαρθρωτικές αλλαγές και στις αποκρατικοποιήσεις, που λιμνάζουν, ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ και δεν μπορούν να πουλήσουν ούτε ένα ακίνητο, ούτε ένα "κωλόσπιτο" στο εξωτερικό, πόσο μάλλον τις ΔΕΚΟ !
     Εκεί όπου κατεξοχήν έπρεπε να κινούνται με μεγάλες ταχύτητες, επικρατεί στασιμότητα, ΤΕΛΜΑ, ατολμία και αναποφασιστικότητα, αλλάζουν τα πρόσωπα, αλλά δεν προχωράει τίποτα.
      Η σήψη και η διαπλοκή, αναφορικά με τις ΔΕΚΟ, είναι τόσο έντονη, που με έκπληξη παρακολουθώ καθημερινά τα πρωτοσέλιδα 2-3 "εφημερίδων", οι οποίες εκθειάζουν καθημερινά και μονίμως (δεν έχουν άλλα "θέματα"), είτε τις ίδιες τις ΔΕΚΟ, είτε τις διοικήσεις τους !!
      Μιλάμε για παρασιτική "δημοσιογραφία", για "εκδότες", που βγάζουν το μεροκάματο, γράφοντας με μεγάλους τίτλους, εγκώμια για ΔΕΚΟ και διοικητές αυτών, έχοντας προφανώς τα ονόματά τους, στη λίστα όσων πληρώνονται από αυτές (τις ΔΕΚΟ).
     Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίζεται για πολύ, όσο δύσκολες και αν είναι οι εποχές (..για τους άλλους, τους υπόλοιπους, που δεν είναι διαπλεκόμενοι).







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.