Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ελλάς Ελλήνων ..συνταξιούχων !!

    Ζούμε σε μία χώρα, όπου κάθε μήνα, πληρώνεται ένας τεράστιος αριθμός συντάξεων, δυσανάλογα μεγάλος με τον πληθυσμό και το μέγεθός της και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημοσιονομικά προβλήματα !
    Στην χρεοκοπημένη Ελλάδα λοιπόν του 2013, εν μέσω Μνημονίων και τρόϊκας, υπάρχουν ακόμα εφημερίδες και sites, που διαλαλούν την πραμάτειά τους : "πάρε, πάρε, σύνταξη στα 55, έλα, ποιος δεν πήρε ;;"
    Φυσικά, δεν τα βγάζουν από το μυαλό τους, προφανώς θα υπάρχει ή πρόκειται να υπάρξει σχετικό νομοθετικό πλαίσιο και εκεί είναι και το περίεργο : Είναι δυνατόν η τρόϊκα να εγκρίνει τη μαζική συνταξιοδότηση, σε μία χώρα όπου οι εργαζόμενοι είναι, δεν είναι 2 εκατομμύρια και οι συνταξιούχοι 4,5 ;; Δεν είμαι οικονομολόγος, αλλά τι μέλλον, μπορεί να έχει μία τέτοια χώρα ; Ποιος θα πληρώνει αυτές τις συντάξεις ;;!!
     Ήδη, τα τελευταία χρόνια, με τις περικοπές μισθών και συντάξεων, πολλά τρωκτικά βλέποντας ότι λιγοστεύει το τυράκι, έσπευσαν μαζικά να πάρουν σύνταξη και να μην χάσουν το πολυπόθητο (όνειρο μιας ζωής) εφάπαξ και έτσι ο ήδη τεράστιος αριθμός συνταξιούχων (μαϊμού και μη) αυξήθηκε σημαντικά.
      Μια ζωή το ..γαλαντόμο ελληνικό κράτος (που χρωστάει 9 δισ σε ιδιώτες) έδινε κίνητρα συνταξιοδότησης και άλλαζε το ασφαλιστικό, ΠΑΝΤΑ προς την κατεύθυνση μείωσης των ορίων ηλικίας, πάντα προς όφελος των ασφαλισμένων και ενάντια στα δικά του συμφέροντα.
     Δημιουργήθηκαν έτσι οι στρατιές των συνταξιούχων 45ρηδων και 50ρηδων, ανθρώπων στην πιο παραγωγική τους ηλικία, οι οποίοι βέβαια δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια (όχι όλοι βέβαια), αλλά συνέχισαν να απασχολούνται στο ίδιο ή άλλο αντικείμενο.
     Έχοντας δέσει το γάϊδαρό τους και με τη σιγουριά της σύνταξης, μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, έγιναν ή προσπάθησαν να γίνουν επιχειρηματίες ή συνέχισαν τη (μαύρη) απασχόληση : χαρακτηριστικό παράδειγμα οι συνταξιούχοι αστυνομικοί, που εργάζονται ως φύλακες "σεκιούριτι" σε πολιτικούς, επιχειρηματίες κλπ.
     Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου σχεδόν, ένα σωρό συγγενείς και άτομα του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος, είναι συνταξιούχοι και πολλοί από αυτούς "εργάστηκαν" σε δημόσιες υπηρεσίες, για 2-3 ώρες την ημέρα.
     Το πιο θλιβερό είναι όμως να βγαίνουν (διότι ακόμα συμβαίνει) σε σύνταξη 45ρηδες, "άνδρες", που κάθονται στο σπίτι σαν νταντάδες και προσέχουν τα παιδιά, ενώ η σύζυγος δουλεύει !
      Αυτήν την κοινωνία θέλουμε ; Και καλά, μπορεί ο άλλος να μην έχει τη στοιχειώδη ευθιξία και αξιοπρέπεια να πει όχι στη σύνταξη στα 40 και στα 50, εσύ όμως ως Κράτος, γιατί του δίνεις αυτή τη δυνατότητα ;




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.