Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

βάλτε μας ΟΛΟΥΣ μέσα !!

   Η σημερινή είδηση της προφυλάκισης, πατέρα και υιού Κουρή, για χρέη του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, προς το Δημόσιο, προκαλεί θλίψη και προβληματισμό, για τον τρόπο λειτουργίας των ποινικών Αρχών και του κράτους, γενικότερα.
    Από όποια πλευρά και αν το δει κανείς, νομικά πάντα μιλώντας, η απόφαση αυτή είναι άδικη και ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ : η προσωρινή κράτηση (προφυλάκιση) στο στάδιο μιας ανάκρισης, επιβάλλεται υπό αυστηρούς όρους και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ακριβώς επειδή πρόκειται για επαχθές μέτρο και επειδή ισχύει ακόμα το τεκμήριο αθωότητας.
    Ειδικά σε οικονομικής φύσεως εγκλήματα, όπως εδώ, είναι και πρέπει να είναι πιο περιορισμένη η χρήση της, διότι το έννομο αγαθό, που προσβάλλεται δεν είναι ΤΟΣΟ σοβαρό, όπως π.χ η ζωή, η σωματική ακεραιότητα, η ανηλικότητα, η σεξουαλική ελευθερία κλπ.
    Οι δύο βασικότερες προϋποθέσεις προφυλάκισης, εν προκειμένω, ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ : 1. Δεν υπάρχει κίνδυνος φυγής των κατηγορούμενων (αν ήθελαν, θα είχαν φύγει προ πολλού και ΠΟΥ να πάνε ; όταν όλη η ζωή σου, είναι ΕΔΩ !) και 2. Δεν υπάρχει κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων (από μία εταιρία, που έχει παύσει προ πολλού τη λειτουργία της).
    Ο Κουρής και ο υιός του, ας είμαστε σοβαροί, δεν αποτελούν κίνδυνο για την κοινωνία μας, όπως π.χ ο βιαστής, ο δολοφόνος, ο παιδεραστής ή ο ληστής !
     Υπάρχει σήμερα άνθρωπος, που ΔΕΝ χρωστάει κάπου ;; Υπάρχει άνθρωπος, που ΝΑ ΘΕΛΕΙ να χρωστάει ; Η επιχειρηματικότητα ενέχει πάντα ένα ρίσκο και μπορεί να δημιουργήσει χρέη, όταν τα πράγματα, αλλιώς τα σχεδιάζεις και αλλιώς έρχονται, αυτό ΔΕΝ είναι έγκλημα.
      Όταν μία επιχείρηση, δεν πάει καλά και συσσωρεύει χρέη, μειώνονται τα έσοδα κλπ, τι θα πληρώσεις πρώτα ; Τους μισθούς των εργαζομένων, τα ενοίκια, για να μην σε βγάλουν έξω ή τις οφειλές προς το Δημόσιο ;
       Αυτό το παραμύθι, που άρχισε εδώ και καναδυο χρόνια, με συλλήψεις για χρέη προς το Δημόσιο, πρέπει να σταματήσει, διότι εκθέτει πρώτα απ' όλα το ίδιο το Κράτος, που έχει χάσει λογαριασμό, σε ποιους χρωστάει και πόσα !!
      Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ο "μπαμπούλας" της φυλακής, ως μέσο εκφοβισμού, για την πληρωμή οικονομικής φύσεως υποχρεώσεων ή για τον παραδειγματισμό άλλων, ΕΙΔΙΚΑ σε περιπτώσεις, όπως εδώ, όπου η επιχείρηση έχει ουσιαστικά πτωχεύσει, δεν έχει δραστηριότητα, ώστε να μπορέσει να δουλέψει, να φέρει έσοδα, να γίνει μία ρύθμιση κλπ.
      Αναρωτιέμαι, οι δικαστές, που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις, ΠΟΥ ΖΟΥΝ ;; Σε άλλη χώρα ; Δεν έχουν ακούσει τίποτα για κρίση, για ύφεση, για λουκέτα και έλλειψη ρευστότητας ΠΑΝΤΟΥ ;
      Είναι πραγματικά κρίμα, να υποβιβάζονται οι δικαστές, σε απλούς εισπράκτορες της εξουσίας, αδιαφορώντας για τον Νόμο, το Δίκαιο και να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις, που εκθέτουν προπάντων τους ίδιους !
      Δεν μπαίνω στη λογική, του ποιος ασκούσε τη διοίκηση στο ΑΛΤΕΡ, αν ήταν ο Γιαννίκος ή ο Κουρής, ποσώς με ενδιαφέρει, αυτό που με ενοχλεί, είναι να εφαρμόζεται ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ μάλιστα, η προφυλάκιση, εκεί, όπου ΔΕΝ υπάρχουν οι προϋποθέσεις, μόνον και μόνον για άσκοπη δημιουργία εντυπώσεων και τίποτε άλλο.
      Αν έχουν κάποια περιουσιακά στοιχεία, που μπορούν να ρευστοποιηθούν άμεσα, ίσως πετύχει ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ και πληρώσουν, για να κερδίσουν την ελευθερία τους, ωστόσο η ουσία παραμένει ότι ΔΕΝ είσαι κράτος, αλλά άθλιος εκβιαστής, κοινός εγκληματίας και αυτό δεν θα αλλάξει, ακόμα και αν πληρώσουν !
      Στο κάτω-κάτω, ο καθένας λογικά (ή πονηρά) σκεπτόμενος, θα προτιμήσει να μείνει μερικά χρόνια μέσα, παρά να πληρώσει "νταβατζηλίκια" σε (διεφθαρμένους) πολιτικούς κλπ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.