Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

μία από τα ίδια !

  Χθες έγινε γνωστό, ότι έχει ασκηθεί δίωξη, για κακουργηματική απιστία, σε βάρος των μελών του Δ.Σ της εταιρίας "ΑΓΡΟΓΗ", λόγω παράνομων και αθρόων προσλήψεων, κατά το πρόσφατο παρελθόν !
   Όλοι θυμόμαστε τις τραγελαφικές αποκαλύψεις τότε, για άτομα, που προσλήφηκαν μαζικά, με καταγωγή -"όλως τυχαίως"- από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας, επί υπουργίας του ..τρικαλινού Χατζηγάκη, με εντελώς άσχετες ιδιότητες-επαγγελματικά προσόντα και σε θέσεις, όπου δεν πάταγαν ποτέ το πόδι τους.
    Η πιο τρανταχτή βέβαια περίπτωση, ήταν ο διορισμός ιδιοκτήτη εστιατορίου-μπαρ, στα Τρίκαλα, όπου προφανώς πήγαινε ο Χατζηγάκης και έπινε τα κρασιά του και έτρωγε τις γκουρμέ σπεσιαλιτέ και θεώρησε ότι, ως ..ανταπόδοση, έπρεπε να κάνει και έναν διορισμό, σε κάποιον, που ούτως ή άλλως, είχε μία (καλή) δουλειά και δεν πεινούσε...(τυχαίνει να έχω και προσωπική εμπειρία, από πρόσωπα και πράγματα, στα Τρίκαλα).
    Το τραγικό της υπόθεσης, βέβαια, είναι ότι, για άλλη μια φορά, εξ αιτίας του Νόμου περί μη ευθύνης υπουργών, ο κατεξοχήν υπαίτιος, για αυτό το αίσχος, ο πολιτικός προϊστάμενος και ουσιαστικά υπεύθυνος για τις προσλήψεις αυτές, ο υπουργός Χατζηγάκης θα μείνει στο απυρόβλητο και θα πληρώσουν τη νύφη, πάλι, κάποιοι κατώτεροι στην ιεραρχία !
    Το άλλο τραγικό -αν ισχύει- είναι ότι τα άτομα αυτά, έχουν προσφύγει δικαστικώς, κατά της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε και ζητάνε χρήματα και αμοιβές...
     Σε τέτοιες περιπτώσεις-υποθέσεις, αναρωτιέται κανείς γενικότερα, πόσες φυλακές θα έπρεπε να κτιστούν, για να χωρέσουν, όλους εκείνους, τους πολιτικούς και κατόχους δημοσίων θέσεων, που έκαναν παράτυπες προσλήψεις, όλα αυτά τα χρόνια και οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, αντιμετωπίζοντας το δημόσιο χρήμα, ως ίδιον.
     Τελικά, το να τιμωρηθεί κάποιος, στην Ελλάδα, μοιάζει κάπως με το ...να πιάνει το τζόκερ, οι περιπτώσεις διαφθοράς, που φτάνουν στα Δικαστήρια, είναι το 1/1.000.000, από αυτές, που συμβαίνουν και συνήθως, από κάποιο τυχαίο γεγονός, γίνονται γνωστές ή από κάποια καταγγελία, όσων έμειναν έξω από το φαγοπότι.
     Η μόνη ασφαλής μέθοδος, για να παρανομείς ανενόχλητος, είναι ..να είσαι Υπουργός και να εύχεσαι να γίνονται συχνά εκλογές !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.