Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

τι ψωμί θα τρώμε κύριε Τόμσεν ;;

   Ο υπουργός "ανάπτυξης",  Χατζηδάκης, υπέγραψε απόφαση, προκειμένου να μπορούν τα σούπερ μάρκετ, να πουλάνε και ψωμί, πρόκειται για το λεγόμενο "bake off", αν το λέω σωστά, δηλαδή κατεψυγμένο ζυμάρι, που απλά θα ψήνεται εντός του σούπερ μάρκετ !
    Σε σχετική ερώτηση, απάντησε, όπως πάντα, ότι (και) αυτό, ήταν απαίτηση των δανειστών μας, της τρόϊκα (!!), αλλά περισσότερο πιστεύω την άλλη εκδοχή, που γράφτηκε, ότι πρόκειται απλά για "ρουσφέτι"-εξυπηρέτηση, στο γάλλο "φίλο" του, που έχει τα carrefour...
    Δε νομίζω ο κύριος Τόμσεν κλπ, να είναι τόσο αφελής, που να πιστεύει -σοβαρά- ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα, θα έρθει με το να πουλάνε τα σούπερ μάρκετ, γαλλικές μπαγκέτες ή φάρμακα, άλλωστε ο κόσμος θα συνεχίσει να ψωνίζει "κανονικό"-ζυμωμένο-φρέσκο ψωμί, από το φούρνο της γειτονιάς του και φάρμακα, από το φαρμακείο, οπότε όλα αυτά τα "μέτρα" θα ακυρωθούν στην πράξη, από τους καταναλωτές !
    Αυτό που μένει όμως, είναι οι άθλιες εξυπηρετήσεις του πολιτικού προσωπικού και η δουλικότητά τους, απέναντι στις πολυεθνικές και η προδοσία τους, έναντι ενός ολόκληρου κλάδου της ελληνικής οικονομίας, των αρτοποιών, που απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους, άμεσα και έμμεσα.
     Ουσιαστικά, βλέπει κανείς την ευκολία με την οποία ένας υπουργός, έχοντας ως άλλοθι την τρόϊκα, προσπαθεί να καταστρέψει την εγχώρια οικονομία, τη στιγμή που ευαγγελίζεται και υποτίθεται ότι "εργάζεται" για την ανάπτυξη ! Ας ελπίσουμε, ξαναλέω, ότι τα ανθελληνικά αυτά μέτρα, θα καταργηθούν στην πράξη, από τους καταναλωτές και τις πάγιες συνήθειές τους.
     Ας αφήσουμε όμως ..την σκοτεινή πλευρά της καθημερινότητας και να πάμε σε κάτι φωτεινό και αισιόδοξο, που συνέβη, μετά από πολύ καιρό : την είδηση ότι επαναλειτουργούν τα ναυπηγεία !
     Είναι τραγικό μία χώρα, που βρέχεται από παντού, με θάλασσα, με τόσα νησιά και τέτοια ναυτική παράδοση, να μην έχει ναυπηγική βιομηχανία και οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία να παρακαλάνε, επί 4 χρόνια, ως επαίτες, για δουλειά.
      Έχουμε το μεγαλύτερο εμπορικό στόλο, στον κόσμο και όμως, ΟΥΤΕ ΕΝΑ πλοίο, δεν "χτίζεται" στην Ελλάδα, από τους εφοπλιστές μας, με συνέπεια να χάνονται πολλά δισ ευρώ, από την ελληνική οικονομία.
       Σίγουρα το θέμα δεν είναι απλό, ωστόσο, αν υπήρχε βούληση και θέληση, θα μπορούσε να βρεθεί λύση και δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, είναι δε χαρακτηριστικό ότι η επαλειτουργία των ναυπηγείων ελευσίνας, επιτεύχθηκε, με πρωτοβουλία μίας χούφτας βουλευτών (οι μόνοι που δικαιολογούν τον τίτλο και το μισθό τους) και όχι της επίσημης κυβέρνησης, που κοιμάται...
       Οι ευθύνες βέβαια δεν είναι μόνον στην κυβέρνηση, αλλά και στα ίδια τα ναυπηγεία, που τόσα χρόνια, είχαν επαναπαυθεί, στις κρατικές παραγγελίες, για πολεμικά κυρίως πλοία και δεν προσπάθησαν να διευρύνουν τις εργασίες τους !
      Από την άλλη, ένας λιβανέζος επιχειρηματίας, που θέλησε να επενδύσει, στα ελληνικά ναυπηγεία και να πάρει δουλειές και από ξένες χώρες, έπεσε θύμα και αυτός της κρατικής απάτης και αναξιοπιστίας, αφού άλλα συμφώνησε και υπέγραψε το ελληνικό κράτος (επί της αλήστου πλέον μνήμης κυβέρνησης "Τζέφρι" και των συν αυτώ) και άλλα έκανε, ως συνήθως συμβαίνει (βλ. και τι γίνεται τώρα με τα φωτοβολταϊκά).
       Είναι καιρός να καταλάβουν οι πολιτικοί μας, ότι η πολιτική δεν παράγεται με το περνάς τη μέρα σου, σε τηλεοπτικά στούντιος, ο Παπαδάκης, ο Καμπουράκης, η Τσαπανίδου κλπ, μπορεί να αναδεικνύουν ζητήματα και προβλήματα, αλλά ΠΟΤΕ δεν έλυσαν κανένα !!
       Ο χώρος παραγωγής πολιτικής, χρήσιμης για τον πολίτη και τον τόπο, είναι τα υπουργεία και το Κοινοβούλιο, όχι τα τηλεοπτικά παράθυρα, η δημιουργία εντυπώσεων, οι ανώφελοι τσακωμοί και οι δημόσιες σχέσεις..

3 σχόλια:

  1. δεν ξέρω για εσάς, αλλά ως έλληνας πολίτης αναγνωρίζω (θέλοντας και μη) το χρέος που δημιούργησαν προς ξένους, οι κλέφτες, επίορκοι και προδότες πολιτικοί των τελευταίων 40 χρόνων, αλλά πρέπει να καταλάβουν και οι δανειστές μας, η τρόϊκαι και όχι μόνον, ότι υπάρχουν και κάποια ΟΡΙΑ απαραβίαστα : οι παραδόσεις μας, οι συνήθειές μας (οι καλές έστω) και κυρίως η Χριστιανική Ορθόδοξη Πίστη μας, αν τολμήσουν να τα προσβάλλουν, θα διαπιστώσουν τι είναι αυτό, που κρατάει ζωντανό τον ελληνισμό, ανά τους αιώνες και αυτό, για το οποίο μας θαυμάζει όλος ο πλανήτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έτσι όπως το πάνε, σε λίγο καιρό, θα μας πουν ότι είναι προαπαιτούμενο, για την επόμενη "δόση", π.χ να καθιερώσουμε τους γάμους μεταξύ gay, να γίνουμε δηλαδή σαν αυτούς που κοροϊδεύουμε ! Τότε θα σημάνει και η ώρα, να τους διαολοστείλουμε, καλύτερα χρεοκοπημένοι και αξιοπρεπείς, παρά να αλλοιωθούμε ως έθνος, να ξεφτιλιστούμε για τα χρήματά τους...Όσοι έλληνες πολιτικοί συμφωνούν με τέτοια "μέτρα" (όπως π.χ το άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές) θα νιώσουν -για τα καλά- στο πετσί τους, τι σημαίνει οργή Θεού (και λαού) !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το θέμα με τα ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές, είχε εξαντληθεί, είχαν ξεσηκωθεί όλοι και το 99% ήταν και είναι κατά αυτού του μέτρου και ορθά ! Απορώ γιατί ο Χατζηδάκης το επαναφέρει...Δήλωσε μάλιστα ότι ένα μεγάλο μέρος της "κοινής γνώμης" συμφωνεί !! Αλήθεια, με πόσους μιλάει καθημερινά ; Σε ποια κοινή γνώμη αναφέρεται ; στους συνδαιτυμόνες στα καφέ της φιλοθέης ;; Ελπίζω ότι θα είναι Ο ΠΡΩΤΟΣ που θα φύγει, στον ερχόμενο ανασχηματισμό, διότι απέδειξε ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου και μάλιστα σε ένα τόσο κρίσιμο υπουργείο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.