Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

πόσο εύκολη είναι η απάτη εις βάρος του ελληνικού δημοσίου ;;

    Η απάντηση είναι ότι αποτελεί το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο και αποδεικνύεται καθημερινά, με αυτά που ακούμε και βλέπουμε (άσχετα αν κάνουμε ότι δεν τα βλέπουμε) !
    Η σημερινή -σημαντικότερη- είδηση, που πέρασε στα ψιλά, στα αζήτητα, όπως όλα τα σοβαρά, σε αυτή τη χώρα, αφού οι έλληνες, ασχολούνται με τον κήπο της μενεγάκη, τους καυγάδες στην προανακριτική ή μαλακίζονται στα anti-social media, είναι ότι το κράτος πλήρωνε 100.000 συντάξεις σε "φαντάσματα" !!
    Τόσοι είναι περίπου αυτοί, που δεν διέθεταν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και όμως έπαιρναν κανονικά κάθε μήνα τη σύνταξη, επειδή είναι τόσο απλό να ξεγελάσεις το ελληνικό κράτος, να το κάνεις να σε πληρώνει, χωρίς λόγο και -κυρίως- να μην τιμωρηθείς και ποτέ, διότι δε νομίζω ότι θα βρεθούν ποτέ οι απατεώνες και τα κυκλώματα, που έβγαζαν συντάξεις, κατά το δοκούν, όποτε ήθελαν...
     Έπρεπε να χρεωκοπήσουμε πρώτα, να έρθει η τρόϊκα, για να μας ανοίξει τα μάτια και να χαθούν δισ ευρώ, για να κάνει το κράτος ένα στοιχειώδη έλεγχο και να δει ποιους και γιατί πληρώνει κάθε μήνα !!
      Όταν η κατάχρηση δημοσίου χρήματος, πάνω από τις 150.000 ευρώ, είναι κακούργημα, που επισύρει μέχρι και ισόβια, τι τιμωρία άραγε θα άξιζε, στα λαμόγια, που έπαιρναν ΠΑΡΑΝΟΜΑ συντάξεις, αξίας δισ ευρώ ;; Σε αυτούς, που εξαιτίας τους, κόπηκαν οι συντάξεις των άλλων, που δεν έφταιγαν σε τίποτα, που έμειναν μαθητές νηστικοί και καρκινοπαθείς, χωρίς φάρμακα ;;
      Έχω πει και αλλού, ότι η μόνη τιμωρία που τους αξίζει, όπως το βλέπω, είναι να τους πηδάνε μέχρι θανάτου οι αλλοδαποί κρατούμενοι, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ! Βέβαια, θεωρητικό μόνον ενδιαφέρον έχει αυτή η κουβέντα, αφού μάλλον δεν θα λογοδοτήσουν ποτέ (σε αυτόν τον κόσμο, τουλάχιστον).
       Η ιστορία αυτή με τους "συνταξιούχους-φαντάσματα", έρχεται να προστεθεί στην ατελείωτη σειρά σκανδάλων, με τους νεκρούς συνταξιούχους, τις υπερτιμολογήσεις έργων και προμηθειών, τις παράνομες επιδοτήσεις, τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, με εικονικά τιμολόγια και πάει λέγοντας και μετά αναρωτιόμαστε γιατί χρεοκοπήσαμε ή λέμε (οι αχρείοι της αντιπολίτευσης) ότι μας φταίει η Μέρκελ και ο Σόϊμπλε  !!
       Λεφτά ναι υπάρχουν και υπήρχαν, αλλά μόνον για απατεώνες, λαμόγια και κλέφτες. Οι αιτίες αυτής της κατάντιας, στο μυαλό μου και πρόχειρα, είναι βασικά 2 : Πρώτον, τα κενά του θεσμικού-νομικού πλαισίου, που ευνοούν ή και ενθαρρύνουν τις απάτες, η απουσία ελέγχων και η έλλειψη θέλησης ελέγχων και σύλληψης της παραβατικότητας ! π.χ είναι δυνατόν να μπορείς να κάνεις ηλεκτρονικά τη φορολογική σου δήλωση, δηλώνοντας Ο,ΤΙ σου καπνίσει και τα δικαιολογητικά, να μην στα ζητάνε ποτέ ;; Δεύτερον, είναι η απροθυμία-αδιαφορία (σε όσες περιπτώσεις ..δεν εμπλέκονται και οι ίδιοι, εννοείται) των υπαλλήλων της διοίκησης, όπου επικρατεί, σε γενικές γραμμές, η αντίληψη του "δε βαριέσαι", τι με νοιάζει εμένα, ο μισθουλάκος να πέφτει κάθε μήνα και ας κόψουν οι άλλοι το λαιμό τους.
       Όσο το κράτος μένει απροστάτευτο, ανοχύρωτο και έρμαιο των πάσης φύσεως απατεώνων, όσο επικρατεί η ατιμωρησία και η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, κανένα φορομπηχτικό μέτρο δεν πρόκειται να αποδώσει : δεν μπορεί οι μισοί έλληνες να ματώνουν από τις θυσίες και οι άλλοι μισοί να τις καρπώνονται παράνομα και κυρίως ..άκοπα !
     Αν δεν συμφωνήσουμε σε αυτό, ως Αρχή, δε νομίζω ότι πρόκειται να έρθουν καλύτερες μέρες, για αυτή τη χώρα-παράδεισο της απάτης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.