Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι !!

  Αυτή η τόσο σωστή παροιμία, ταιριάζει γάντι στο ΠΑΣΟΚ, σε αυτόν τον "τελειωμένο", από κάθε άποψη, πολιτικό σχηματισμό και εξηγώ αμέσως γιατί.
  Ακόμα και μετά την ουσιαστική (μόνον τυπικά δεν κηρύχθηκε) χρεωκοπία της Ελλάδας, ακόμα και μετά τα 3 χρόνια μνημονίων, τα μυαλά τους λειτουργούν, σαν να μην πέρασε μια μέρα, σαν να μην συνέβη τίποτα και κάνουν ό,τι έκαναν και πριν, αυτά, που μας χρεωκόπησαν !!
   Χθες λοιπόν, επέβαλαν (ν)τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο, για την πρόσληψη χιλιάδων συμβασιούχων στο Δημόσιο, πιστεύοντας (είναι δυνατόν ;) ότι έτσι θα έρθει η "ανάπτυξη" και θα καταπολεμηθεί η ανεργία...
    Πάνε να δημιουργήσουν νέες στρατιές ομήρων συμβασιούχων, αργόμισθων, οι οποίοι, όταν λήξουν οι συμβάσεις τους, θα βγουν στους δρόμους, θα παρακαλέσουν, να παραμείνουν (που θα βρουν καλύτερα ;) και στο τέλος θα καταλήξουν στα γραφεία του Ρουπακιώτη, του Βερβεσού, του Νικολιτσόπουλου και των άλλων εργατολόγων, για να μονιμοποιηθούν, με αγωγές, ασφαλιστικά μέτρα και ...προσωρινές διαταγές !
    Αυτό έμαθαν να κάνουν, αυτό είναι το μόνο, που ξέρουν να κάνουν και αυτό συνεχίζουν, αυτές τις συμπεριφορές, που μας βούλιαξαν και μας χρεωκόπησαν : αλήθεια, από που βρήκαν τα λεφτά, για να τους πληρώνουν ; Μήπως θα ήταν καλύτερο να δοθούν τα χρήματα αυτά, για να μειωθεί το χρέος των 9 δισ ευρώ, που έχει το Κράτος προς ιδιώτες και που εξαιτίας του, η ανεργία συνεχώς αυξάνεται ;
      Μιλάμε για απίστευτη αθλιότητα, νομίζουν ότι έτσι θα αυξηθεί το ποσοστό του 5% του ΘΑ-ΣΟΚ (ή πολύ λέω ;), με το να εξαγοράσουν τις ψήφους των ανέργων, τοποθετώντας τους σε αργόμισθες θέσεις του Δημοσίου και πληρώνοντάς τους, με χρήματα, που δεν υπάρχουν, που ίσως κοπούν από φάρμακα, γιατρούς, παιδεία κλπ ;
       Η κυβέρνηση δυστυχώς είναι και αυτή όμηρη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, γιατί αν αποσύρουν τη στήριξή τους, θα πέσει, ωστόσο έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, η ντροπολογία αυτή, πρέπει να μείνει στα χαρτιά, να μην εφαρμοστεί ποτέ !
       Αν νομίζουν στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ, ότι ο κόσμος τους ψήφισε, για να εκβιάζουν, με τόσο προκλητικό και ωμό τρόπο, την κυβέρνηση ή να κυβερνούν εκείνοι, με τα ποσοστά του 5%, είναι καιρός ίσως να αναθεωρήσουν, προτού στις επόμενες εκλογές, δεν μπουν καν στη Βουλή...
      Επίσης, με αυτά που κάνουν, συντηρώντας προκλητικά τους κομματικούς στρατούς σε βάρος της υγιούς κοινωνίας και θέλοντας να δημιουργήσουν νέους, θα στρέψουν τον κόσμο σε φασιστικά μορφώματα, τύπου Χ.Α και μετά στο κοινοβούλιο, δεν θα δέχονται μόνον βρισιές, αλλά και ..καρπαζιές !
      Διότι, όπου δεν πίπτει λόγος, ως γνωστόν κύριε Βενιζέλε, όταν ο μαθητής δεν μαθαίνει και κάνει συνέχεια τα ίδια λάθη, πίπτει ράβδος...
       ΚΑΘΟΛΙΚΗ απαίτηση της κοινωνίας, είναι η μείωση, ο περιορισμός του υδροκέφαλου και αδηφάγου κράτους και όχι η συντήρηση και επαύξησή του, όποιος δεν το έχει καταλάβει, ..είναι φίλος του Τσίπρα !!

2 σχόλια:

  1. οι Αμερικάνοι λένε το ίδιο πράγμα, με τη γνωστή φράση : You cant teach an old dog new tricks, ό,τι έμαθε έμαθε και θα κάνει μόνον αυτό που έχει μάθει να κάνει ! Δεν θα ήταν π.χ προτιμότερο, να προσληφθούν αυτά τα άτομα, στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, σε επιχειρήσεις, με τον ίδιο μισθό, ώστε να αποκτήσουν και επαγγελματική εμπειρία ; Οι περισσότεροι ιδιώτες εργοδότες, ΤΟ ΠΡΩΤΟ που κοιτάνε είναι η ύπαρξη προϋπηρεσίας ! Αν κάποιος είναι καλός και αποδοτικός, έχει πιθανότητες να τον κρατήσει το αφεντικό και μετά το συμφωνημένο διάστημα, να μετατραπεί η σύμβασή του σε αορίστου χρόνου, χωρίς βέβαια να είναι υποχρεωτικό και χωρίς ..να απαιτείται πολιτικό βύσμα. Με το να πληρώνεις χιλιάδες ανθρώπους, για ..να ξύνονται στους Δήμους, το αποτέλεσμα είναι ΜΗΔΕΝ, από όλες τις απόψεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η σημερινή είδηση ότι η Ε.Ε απέρριψε τα σχέδια, για "απασχόληση" 400.000 ατόμων σε ..κοινωφελή έργα, μας κάνει να αναφωνήσουμε : "αλληλούϊα, δόξοι Σοι ο Θεός" και αποδεικνύει ότι εκτός Ε.Ε θα είμασταν μπανανία, εις τους αιώνας των αιώνων !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.