Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ορθά προφυλακίστηκαν οι "επιστάτες" στη Νέα Μανωλάδα ;;

  Η απάντηση φαντάζει εύκολη και αυτονόητη, εκ πρώτης όψεως, ωστόσο υπάρχουν και σημεία, στα οποία δεν έπεσε αρκετό φως και μόνον στο Δικαστήριο, θα λάμψει η πλήρης αλήθεια !
   Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον ανακριτή ή τον εισαγγελέα, για λανθασμένη ή βιαστική απόφαση, αφού οι απολογίες κράτησαν επί πολλές ώρες, παρά την πίεση της κοινής γνώμης.
  Παράλληλα, είναι βέβαιο ότι οι περισσότεροι ανέμεναν ότι θα υπάρξει αυτή η απόφαση και ότι σε αντίθετη περίπτωση, αν επιβάλλονταν μόνον περιοριστικοί όροι, θα ξεσπούσε "σκάνδαλο", θα έλεγαν όλοι ότι επικράτησε το δίκαιο του πιο ισχυρού (οικονομικά και όχι μόνον), η μεγάλη πλειοψηφία της "κοινής γνώμης" θα έβλεπε αρνητικά και με καχυποψία, οιαδήποτε άλλη απόφαση, πλην της προσωρινής κράτησης !!
    Σε αυτό συνετέλεσαν οι τεράστιες διαστάσεις, που πήρε το θέμα, από τα εγχώρια, αλλά και διεθνή ΜΜΕ (δικαιολογημένα, εν μέρει), τα οποία συνήθως διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και αντί να περιορίζονται στην παράθεση των γεγονότων, προβαίνουν σε αξιολογικές κρίσεις και εκτιμήσεις, οι οποίες, τις περισσότερες φορές, πόρρω απέχουν της αλήθειας, κάνουν την τρίχα τριχιά, "σκάβουν" το παρελθόν των κατηγορουμένων και ...υποκαθιστούν τις ανακριτικές Αρχές !
   Μην ξεχνάμε άλλωστε, στο πρόσφατο παρελθόν, ότι τα ΜΜΕ και η κοινή γνώμη, σε βαρύτερα ακόμα εγκλήματα, με δράστη έλληνα και θύμα αλλοδαπό, τάχθηκαν ...με το μέρος του δράστη, ήτοι πάνε, όπου φυσάει ο άνεμος.
   Υπό αυτό το κλίμα και το πρίσμα, με επισκέψεις υπουργών στην περιοχή κλπ, κανένας δεν περίμενε κάτι το διαφορετικό και μόνον όταν κοπάσει ο "θόρυβος", θα μπορέσουν οι δικαστικές Αρχές να αξιολογήσουν ορθά το περιστατικό.
   Χωρίς να θέλω να θίξω τους συναδέλφους στην Ηλεία, είναι προφανές ότι έγιναν κάποια λάθη στην υπερασπιστική γραμμή, διότι όταν ισχυρίζεσαι ότι τα σκάγια εξοστρακίστηκαν ..στο χώμα, κανείς δεν σε παίρνει στα σοβαρά και χάνεις και το όποιο δίκιο σου...
   Δεν γνωρίζουμε φυσικά τι ελέχθη, τι περιλαμβάνει η δικογραφία, γιατί δεν αποδείχτηκε ο ισχυρισμός περί κατάστασης άμυνας, όλα αυτά μέλλει να αποδειχθούν ή όχι, στο Δικαστήριο.
   Χωρίς να θέλω να επεκταθώ, αφού η υπόθεση είναι εκκρεμής, δηλαδή ουσιαστικά τώρα ξεκινάει, αν ήμουν συνήγορος υπεράσπισης, θα επικεντρωνόμουν αλλού : έχω κάποιες σοβαρές επιφυλάξεις, αναφορικά με το κατά πόσον ευσταθεί η κατηγορία, όπως απαγγέλθηκε, ήτοι απόπειρα ανθρωποκτονίας και θα ρισκάρω την πρόβλεψη ότι στην πορεία θα αλλάξει !!
    Με τα όσα έγιναν γνωστά, θεωρώ ότι δύσκολα μπορεί να στοιχειοθετηθεί ανθρωποκτόνος πρόθεση των κατηγορουμένων και νομίζω ότι εκεί πρέπει να επικεντρωθεί η υπεράσπιση, απλά δεν θέλω να πω περισσότερα, αφού δεν τους ξέρω, τους κατηγορούμενους, ούτε τους χρωστάω κάποια χάρη...



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.