Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ποιος "Αη Βασίλης" ;; Ο ..Στυλιανίδης !!

  Ίσως έχετε παρατηρήσει και εσείς, ότι οι μόνες φορές, που ακούγεται το όνομα του υπουργού εσωτερικών, Στυλιανίδη, στα ΜΜΕ, είναι κάθε φορά, που υπογράφει μία απόφαση, με την οποία μοιράζει δεξιά και αριστερά εκατομμύρια ευρώ, χρήματα δηλαδή των ελλήνων φορολογουμένων σε δήμους, περιφέρειες, στον ΟΚΑΝΑ (χθες) κ.ο.κ.
   Αναρωτιέται έτσι κανείς, τι σόι γνώσεις και ικανότητες χρειάζεται κάποιος, για να κάνει αυτή τη "δουλειά" ;; Τι λόγο ύπαρξης έχει ένα υπουργείο και ένας υπουργός, αν το μόνο, που κάνει είναι να μοιράζει τα εκατομμύρια των φόρων, μιας χρεωκοπημένης χώρας, σε (επίσης χρεωκοπημένους) δήμους κλπ, λες και είναι στραγάλια ;
    Αναρωτιέμαι επίσης, για ποιο λόγο αυτό το πράγμα, αποτελεί είδηση και αναπαράγεται, από τα ΜΜΕ ή αν θεωρούν εκεί στο υπουργείο εσωτερικών, ότι αυτό που κάνουν, είναι "παραγωγή" έργου(!) και φυσικά γιατί δε δίνει κάτι ο "Αη βασίλης" και σε μας ;; Δεν υπήρξαμε καλά παιδιά ; (χαχα)
    Δυστυχώς, αυτή είναι η κατάντια της δημόσια διοίκησης στην Ελλάδα, έως εκεί φτάνει το "έργο", που παράγει, λειτουργεί ως απλός διεκπεραιωτής, όταν κάποιος φορέας ζητάει χρήματα, επειδή δεν είναι άξιος να έχει έσοδα και προϋπολογισμό, απευθύνεται στον "παππούλη με τα άσπρα γένια" και ζητιανεύει για βοήθεια, χρήματα από φόρους, να πληρώσει εργαζόμενους, αργόμισθους κλπ.
     Αποδεικνύεται δυστυχώς, ότι στην Ελλάδα, παρά τα μύρια όσα, έχουν συμβεί τα τελευταία 3 χρόνια, οι νοοτροπίες δεν αλλάζουν και για αυτό βουλιάζουμε συνεχώς, δεν υπάρχει φως στο τούνελ ακόμα, τα έσοδα συνεχώς μειώνονται και οι δαπάνες αυξάνονται, το ακριβώς αντίθετο δηλαδή, από αυτό που θα έπρεπε να γίνεται !!
     Με τα ίδια πρόσωπα, που μας έφεραν ως εδώ και τις ίδιες άθλιες, καθαρά (κακο)διαχειριστικές πρακτικές, είναι μαθηματικά αδύνατον να βγούμε από την Κρίση, δεν μπορεί ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ, να προσδοκάς διαφορετικά αποτελέσματα (αυτός είναι και ο ορισμός της ..ηλιθιότητας, ως γνωστόν).
      Αυτό που λείπει από την Ελλάδα και χρειαζόμαστε επειγόντως είναι ...ΠΟΛΙΤΙΚΗ, αληθινή πολιτική, δηλαδή παραγωγή συγκεκριμένου έργου, με σχεδιασμό και σκοπό να καλυφθούν οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ανάγκες της κοινωνίας και όχι ορισμένων "φίλων" ή συντεχνιών.
       Όλοι αυτοί οι εκπρόσωποι των κομμάτων, που βγαίνουν καθημερινά στα "παράθυρα", ίσως θα έπρεπε να ξανακάτσουν στα θρανία και να μάθουν το πρώτο και βασικότερο : ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ! Σε τι αποσκοπεί και τι εξυπηρετεί, πως παράγεται κ.ο.κ
      Το να υπογράφεις ένα κωλόχαρτο και να στέλνεις από εδώ και από κει, εκατομμύρια ευρώ, αυτό είναι κάτι που μπορεί να το κάνει και κάποιος με απολυτήριο γυμνασίου, δεν χρειάζεται να έχεις σπουδάσει ή να λες ότι είσαι ..πολιτικός (αφού δεν είσαι).
      Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από καινούργιους Νόμους, τομές, μεταρρυθμίσεις, που να ανταποκρίνονται στα σημερινά δεδομένα της Κρίσης, μέτρα κυρίως που να οδηγούν σε ανάπτυξη, περιορισμό της σπατάλης και άλλα ..αυτονόητα για το μέσο, κοινό νου.
      Το παράδειγμα της πρώην υπουργού Κατσέλη, είναι διαφωτιστικό : μία πολιτικός με μέτρια καριέρα και όντας μέλος μιας πιο μέτριας ακόμα κυβέρνησης, κατάφερε να αφουγκραστεί τις ανάγκες της κοινωνίας και να κερδίσει την υστεροφημία, με το νόμο "για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά", που έμεινε στην ιστορία ως "νόμος κατσέλη" !
       Το μεγαλύτερο, αν όχι μοναδικό, προσόν ενός πολιτικού, είναι αυτό, να αφουγκράζεται τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, του ΣΥΝΟΛΟΥ, όχι ορισμένων και να εργάζεται για το ΚΟΙΝΟ καλό, αδιαφορώντας για το διαβόητο "πολιτικό κόστος", διότι το κόστος της αδράνειας ή της λάθος τακτικής, είναι πολλαπλάσιο.
       Την ημέρα, που ο Στυλιανίδης, θα βάλει την υπογραφή του σε ένα ..(κανονικό)νομοσχέδιο, που θα περιέχει αναπτυξιακά μέτρα και όχι σε αποφάσεις δια-μοιράσματος ευρώ, θα ανοίξουμε σαμπάνιες !! Θα είναι μία μέρα γιορτής, επειδή ένας δημόσιος παράγων, έκανε σωστά τη ..δουλειά του ! Εκεί έχουμε φτάσει (ή μάλλον μας έχετε φτάσει) κύριοι της (συγ)κυβέρνησης...
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.