Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

η "αλληλεγγύη" φεύγει....ο "ρουφιάνος" έρχεται !

  Αφού το ξεκαθάρισμα-ξεσκαρτάρισμα στο δημόσιο ξεκίνησε (κάλλιο αργά ..παρά αργότερα) και αναμένεται να ενταθεί στη συνέχεια, μοιραία ανοίγει η συζήτηση περί αξιολόγησης, ποιοι θα φύγουν, ποιοι θα μείνουν κ.ο.κ.
    Έτσι όπως το βλέπω, κανένας δεν ξέρει καλύτερα ποιοι δουλεύουν, ποιοι είναι χρήσιμοι και ποιοι κοροϊδεύουν την κοινωνία και απλά ..πληρώνονται, από τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους προϊσταμένους τους, δε χρειάζεται ο μητσοτάκης να μυρίσει τα νύχια του ή να ρίχνει ζάρια, για να καταλήξει στο ποιοι πρέπει να φύγουν, επειδή επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς λόγο !
    Σε κάθε υπηρεσία, σε κάθε φορέα, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ξέρουν ποια είναι τα βύσματα, που μπήκαν από το παράθυρο, ποιοι πληρώνονται, χωρίς να έχουν δει τα προσωπά τους ποτέ, ποιοι μένουν μόνιμα στο ..εξωτερικό, ποιοι τα παίρνουνε, ποιοι κάνουν και άλλες δουλειές κλπ κλπ.
     Είναι ανάγκη λοιπόν τα στοματάκια να ανοίξουν, δεν πρόκειται για ρουφιανιά, αλλά για αναγκαιότητα, προκειμένουν να μην απολυθούν άνθρωποι άξιοι και σωστοί, να φύγουν οι πραγματικά επίορκοι, τεμπέληδες, λουφαδόροι, μιζαδόροι κ.ο.κ
     Μέχρι τώρα, όσο η Ελλάδα δανειζόταν μαζικά χρήματα, για να χρηματοδοτεί τη διαφθορά και τη σαπίλα, τα στόματα έμεναν κλειστά, επικρατούσε μια ένοχη ομερτά, όχι από τη λεγόμενη "συναδελφική αλληλεγγύη", αλλά επειδή ο καθένας σκεφτόταν : "τι με νοιάζει εμένα, τι κάνει ο άλλος, αφού πληρώνομαι (και) εγώ".
      Όμως αποδείχθηκε ότι δεν είναι έτσι, η σιωπή είναι συνενοχή και να που όλα τα βρίσκεις μπροστά σου, αυτό που νόμιζες ότι δεν είναι δικό σου πρόβλημα, έγινε δικό σου, κινδυνεύει και η δικιά σου θέση, η δικιά σου εργασία, επειδή τόσο καιρό σιωπούσες και τα δανεικά τελείωσαν, δε φτάνουν τώρα για όλους, αναγκαστικά κάποιοι πρέπει να φύγουν.
      Δεν χρειάζεται ο μιχελάκας και ο κυριάκος να σπάνε το κεφάλι τους, η κάθε υπηρεσία και ο κάθε φορέας ΞΕΡΕΙ ποιοι είναι αυτοί, που δεν θα έπρεπε να πληρώνονται από το δημόσιο προϋπολογισμό και ΠΡΕΠΕΙ επιτέλους "να τους δώσουν", για να μην κινδυνεύσει και η δικιά τους θέση, ο δικός τους μισθός !
      Σίγουρα, δεν είναι κάτι ευχάριστο, να γίνεσαι "καρφί", μιλάμε για σουρεαλιστικές καταστάσεις, οι οποίες όμως μοιάζουν αυτή τη στιγμή αναπόφευκτες, απλά δε γίνεται αλλιώς, προκειμένου να αποφευχθούν οι μαζικές ανθρωποθυσίες, επί δικαίων και αδίκων...
     Ακόμα και έτσι βέβαια, υπάρχει ένας σχετικός κίνδυνος ορισμένοι να αδικηθούν, ωστόσο αν κάποιος είναι άξιος, δεν θα χαθεί, αυτό είναι το μόνο σίγουρο !





1 σχόλιο:

  1. στην ..ευγενική πρόταση των Γερμανών, ν'αναλάβουν εκείνοι την αναδιοργάνωση και το ξεκαθάρισμα του ελληνικού δημόσιου τομέα, θα πρέπει να πούμε ένα επίσης ευγενικό ΟΧΙ, διότι το νέο ελληνικό κράτος, κτίστηκε σε γερμανικά θεμέλια (βλέπε Όθων) και τα αποτελέσματα τα είδαμε !! Άλλωστε, το ελληνικό πρόβλημα, δεν είναι πρόβλημα δομών, αλλά μάλλον πρόβλημα νοοτροπίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.