Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

στο ...καλό δήμαρχοι και να μας γράφετε !! χαχα

   Πριν λίγο καιρό, ένα ευτραφής μουσάτος δήμαρχος, προέτρεπε όποιον συνάδερφό του, έχει αρχίδια (μεταφορικά πάντα μιλώντας, γιατί υπάρχουν και γυναίκες δήμαρχοι), να παραιτηθεί και το ίδιο μαθαίνουμε τώρα, ότι σκέπτονται να κάνουν (ή έκαναν, έχω μπερδευτεί) αρκετοί άλλοι δήμαρχοι, ανά την Ελλάδα !
   Οι δημόσιοι υπάλληλοι και λειτουργοί στην Ελλάδα, όπως δείχνει η εμπειρία, μένουν κατά 99,99% στις απειλές παραίτησης και δεν προχωρούν ποτέ, πόσο μάλλον σήμερα, όπου οι εποχές είναι δύσκολες, τα μεροκάματα δυσεύρετα και οι δουλειές έχουν μειωθεί : άντε να παραιτηθείς, από ένα μεγάλο και σίγουρο μισθό και μετά να γυρίσεις στην προηγούμενη δουλειά (οι περισσότεροι δήμαρχοι τουλάχιστον δεν υπήρξαν ανεπάγγελτοι, ωστόσο κάποιοι είναι και μεγάλης ηλικίας).
   Το πιο τραγικό όμως, είναι ο λόγος, που θέλουν να παραιτηθούν (!) : επειδή αυτός, που τους πληρώνει, το κράτος, δηλαδή ο έλληνας φορολογούμενος, θέλει να ξέρει, που πηγαίνουν τα χρήματά του ! (χαχα).  Για τόσο δίκαιη διαμαρτυρία μιλάμε...
   Φοβούνται ότι χάνουν το περιβόητο "αυτοδιοίκητο", το οποίο, εν ολίγοις, συνοψίζεται σε : δώστε μας τα χρήματα και εμείς θα τα κάνουμε ό,τι θέλουμε, γιατί είμαστε ...αυτοδιοίκητοι !
    Το ότι κάνουν κηδείες με ξένα κόλλυβα, ότι τα χρήματα, που διαχειρίζονται, ΔΕΝ είναι δικά τους, για τους δημάρχους, δεν έχει καμία σημασία, σημασία έχει να τους δίνει ο φορολογούμενος τα λεφτά, που κερδίζει με ιδρώτα και αίμα, για να βολεύουν συγγενείς και φίλους, να υπερτιμολογούν έργα και προμήθειες και γενικά να τα σπαταλούν, όπως θέλουν αυτοί, επειδή είναι "αυτοδιοίκηση".
    Για να είσαι αυτοδιοίκητος κύριε Δήμαρχε, θα πρέπει -πρώτα και κύρια- να είσαι οικονομικά ανεξάρτητος, όταν σαν ζήτουλας, παρακαλάς -κάθε τόσο- το κράτος, να σου στείλει λεφτά, για να μην χρεοκοπήσεις, τι σκατά ανεξάρτητος είσαι ;;
     Ο προηγούμενος υπουργός Εσωτερικών, που είναι τώρα και σωστά, στα αζήτητα, το μόνο, που έκανε, ήταν να υπογράφει αποφάσεις, με τις οποίες μοίραζε σε Δήμους, εκατομμύρια ευρώ, από τον κρατικό κορβανά !
     Έτσι αντιλαμβάνεστε εσείς οι δήμαρχοι την έννοια "αυτοδιοίκηση" ; Είστε και μορφωμένοι οι περισσότεροι και δεν θα έπρεπε...Το θεμέλιο της ανεξαρτησίας, είναι η οικονομική ανεξαρτησία, χωρίς αυτή, είσαι εξαρτημένος και δεν μπορείς να είσαι αυτοδιοίκητος και αυτοδιάθετος..
     Όπως η Ελλάδα, ως υπερχρεωμένο και χρεωκοπημένο κράτος, είναι έρμαιο στα χέρια των ξένων δανειστών-χρηματοδοτών της, έτσι και οι δήμοι είναι έρμαιο στα χέρια του κράτους-χρηματοδότη τους ! Απλά πράγματα, που σε κάποιους φαίνονται ασύλληπτα..
     Για να μη μακρηγορούμε, η βαλίτσα της "αυτοδιοίκησης" με ξένα χρήματα, πήγε πολύ μακριά, το παραμύθι έβγαλε δράκο στο τέλος και είναι καιρός να μπει τάξη και στους Δήμους, πρέπει και το τελευταίο ευρώ του προϋπολογισμού, το κάθε σεντ του έλληνα φορολογούμενου, να ξέρουμε που πάει και να πιάνει τόπο και όχι να ταΐζει αργόμισθους και λαμόγια !!
     Και για να μην ξεχνιόμαστε, υπάρχει στην Ελλάδα και ένα ακόμα "αυτοδιοίκητο", που υποψιάζομαι ότι είναι εκεί, όπου και θα μπει το επόμενο "μαχαίρι" : αναφέρομαι φυσικά στα Πανεπιστήμια και τους πρυτάνεις...
     Όταν "δούλευα", ως συμβασιούχος νομικός σύμβουλος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, είχε πέσει στα χέρια μου, ο κατάλογος με τα ονόματα και τα τηλέφωνα των υπαλλήλων του και μου έκανε εντύπωση (τρόπος του λέγειν) πόσα επίθετα ήταν ίδια, ανά δύο, τρία ή και τέσσερα !
      Το ένα μετά το άλλο, τα κάστρα της διαπλοκής και της αλόγιστης σπατάλης, πέφτουν και μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον, με μεγαλύτερη αισιοδοξία...







 

1 σχόλιο:

  1. έβαλα τη λέξη "δούλευα" σε εισαγωγικά, όχι μόνον, για τους γνωστούς λόγους, αλλά και επειδή και να θες να δουλέψεις στο δημόσιο, απλά δεν μπορείς ή δεν σ'αφήνουν : π.χ έλεγα στον πρύτανη τι πρέπει να γίνει, το άκουγε αλλά το παρέπεμπε στις καλένδες, είχε άλλα ..σοβαρότερα πράγματα ν'ασχοληθεί, όπως με τις πρυτανικές εκλογές ! είναι τέτοια η γραφειοκρατία και οι διαδικασίες προχωρούν τόσο αργόσυρτα, που δεν αντέχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.