Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ποιος είπε ότι τα δικαστήρια δεν μοιράζουν λεφτά ;;

   Πριν από 4 μόλις ημέρες, έλεγα το ακριβώς αντίθετο, όμως μία σημερινή είδηση από το δικαστικό ρεπορτάζ, με κάνει να αναθεωρήσω την άποψη μου : τα δικαστήρια δίνουν λεφτά, τρέξτε όλοι ! (χαχα).
     Η είδηση έχει να κάνει με αγωγή, που είχαν καταθέσει πρώην εργαζόμενοι (τρόπος του λέγειν) της Ολυμπιακής, διεκδικώντας αποζημιώσεις, όχι από τον εργοδότη τους, που ήταν το ελληνικό δημόσιο, αλλά από την εταιρία MIG, που εξαγόρασε την εν λόγω κρατική επιχείρηση, η πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση, που αναδείχθηκε σε φιάσκο, τεραστίων διαστάσεων !
    Τα γατάκια (όχι γατόνια) εργατολόγοι, σκέφτηκαν ότι "που να τρέχουμε τώρα στα διοικητικά δικαστήρια και να κυνηγάμε το χρεωκοπημένο ελληνικό κράτος, θα αργήσουμε υπερβολικά να βγάλουμε απόφαση και μπορεί και να μην πληρωθούμε ποτέ, οπότε ας στραφούμε κατά της MIG, για πιο γρήγορα και πιο σίγουρα..."
    Κρατάω μια μικρή επιφύλαξη, επειδή δεν ξέρω λεπτομέρειες της υπόθεσης και για να μην εκτεθώ, ωστόσο έχω την εντύπωση, ότι η εν λόγω εταιρία εξαγόρασε ΜΟΝΟΝ στοιχεία του ενεργητικού της πρώην Ολυμπιακής, οι αποζημιώσεις του προσωπικού, ανήκουν ΠΡΟΦΑΝΩΣ στο παθητικό και άρα, έπρεπε να τις πληρώσει ο συνήθης μαλάκας, σε αυτή τη χώρα, ο έλληνας φορολογούμενος και όχι η εταιρία, που την αγόρασε !!
    Καλό είναι τα δικαστήρια να επιδεικνύουν φιλεργατικές τάσεις, αλλά με νομικά και λογικά άλματα, εκτίθενται άσχημα και οι ίδιοι οι γαλαντόμοι δικαστές-πόντιοι πιλάτοι (σου λέει άλλος θα τα πληρώσει).
    Πολλά λαμόγια εργοδότες, κάνουν πραγματικές ή εικονικές μεταβιβάσεις της επιχείρησης, για να αποφύγουν τις υποχρεώσεις τους, προς εργαζόμενους και ναι, αυτοί θέλουν σκίσιμο, ωστόσο δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες και σίγουρα όχι η συγκεκριμένη.
     Όταν ο "φωστήρας" Χατζηδάκης έκανε την "ιδιωτικοποίηση"..αλά γκρέκα της Ολυμπιακής, όλοι χαρήκαμε, διότι απλά δεν ξέραμε τους ..όρους της και πόσο θα επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό... Πρώην εργαζόμενοι, με τις παχυλότατες αποζημιώσεις, που έλαβαν, έγιναν σουβλατζήδες και εστιάτορες στη Γλυφάδα και πολλοί 45αρηδες, έχουν βγει στη σύνταξη : το πρωΐ κάνουν babysitting στα παιδιά, μέχρι να επιστρέψει η γυναίκα ..από τη δουλειά και το απόγευμα, πάνε στο καφενείο και αυτό ..το λένε ζωή !
     Τις ίδιες μαλακίες πάνε να κάνουν τώρα και με την ΕΡΤ :
 ένας παλιός εργαζόμενος, μπορεί να πάρει π.χ μέχρι και 80 χιλιάρικα αποζημίωση και μετά να ...ξαναπροσληφθεί, οπότε θα κάνει 3 μήνες διακοπές (πληρωμένες και αυτές) και μετά θα γυρίσει στην "εργασία" του, με 80 χιλιάρικα στην τσέπη, λεφτά, που δεν πληρώνει φυσικά ο Καψής, αλλά πάλι ο συνήθης μαλάκας...
      Πόσο μυαλό θέλει, για να καταλάβεις, ότι όποιος ξαναπροσληφθεί, δεν πρέπει να πάρει αποζημίωση ;;
      Πραγματικά, με αυτά που ακούς και βλέπεις καθημερινά στην Ελλάδα, δεν μπορεί παρά να ζηλέψεις όσους έλληνες έφυγαν στο εξωτερικό και γλίτωσαν από τα σκατά !!








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.