Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Η πρώτη μου φορά...!

    Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά, όπως λένε και έτσι ήρθε και για μένα ο καιρός, μετά από 10 και χρόνια, που υποβάλλω φορολογική δήλωση, να πληρώσω (άμεσο) φόρο, είναι η πρώτη φορά, που το εκκαθαριστικό μου, θα με καλεί να πληρώσω !
   Αυτό βέβαια, οφείλεται στο τέλος επιτηδεύματος, που ανέρχεται πλέον σε 650 ευρώ το έτος και το οποίο κρίθηκε νόμιμο και συνταγματικό, από το ΣτΕ, πολύ πρόσφατα και ενώ η σχετική δίκη, είχε γίνει 2 σχεδόν χρόνια πριν...(αυτό θα πει δικαιοσύνη-εξπρες, χαχα).
   Δεν είχαμε βέβαια καμιά αμφιβολία, ότι οι δικαστές θα το κρίνουν συνταγματικό, αφού έχουν πλέον καταλάβει και οι ίδιοι, ότι η συνέχιση καταβολής του μισθού τους, εξαρτάται, εν πολλοίς, από την ..είσπραξη των χαρατσιών !
   Από την άλλη, δεν υπάρχει και αμφιβολία, ότι το τέλος επιτηδεύματος, είναι ένας κεφαλικός φόρος, ένα χαράτσι, που ανάλογό του μπορεί να βρει κανείς μόνον επί Τουρκοκρατίας, δεν είναι μόνο παράνομο και αντισυνταγματικό, αλλά και παράλογο, αφού μπορεί κανείς να είναι επιτηδευματίας, αλλά να μην απέκτησε κανένα εισόδημα, ώστε να φορολογηθεί...
   Λένε επίσης ότι η πρώτη φορά πονάει, όμως πιστέψετε με, δε νιώθω κανένα πόνο, παρόλο που καλούμαστε να πληρώσουμε το λογαριασμό του Πάγκαλου και της παρέας του, όσα δηλαδή ΑΛΛΟΙ έφαγαν !
   Θα μπορούσα να μην πληρώσω και χωρίς πολλές συνέπειες, ωστόσο θα πληρώσω, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (π.χ με δόσεις), διότι θέλω να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου προς το κράτος, έστω και αν είναι ..παράνομες οι απαιτήσεις του (!), επειδή το ποσόν δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο και μπορώ να το καταβάλω (σε αντίθεση π.χ με τις ασφαλιστικές εισφορές, που αδυνατώ, ούτως ή άλλως και η τελευταία ρύθμιση, δεν μας διευκόλυνε ΚΑΘΟΛΟΥ).
   Δεν θέλω να μιλήσω για πατριωτικό καθήκον και άλλα ρομαντικά, αλλά μία ενδεχόμενη (επίσημη) πτώχευση θα παρέσυρε όλους μας και πρέπει αναγκαστικά να βάλουμε πλάτη όλοι !
   Από την άλλη, κάτι κινήματα "δεν πληρώνω", έχω την εντύπωση ότι δημιουργήθηκαν και συντηρούνται, από άτομα, τα οποία είχαν μάθει μόνον να παίρνουν και όχι να δίνουν και τώρα τους ..κακοφαίνεται, από αυτούς δηλαδή, που είχαν όλα τα δάκτυλα μέσα στο βάζο με το μέλι, όχι μόνον ένα...
   Για όσους πιθανόν να σκεφτούν, ότι υπήρξα φοροφυγάς και ότι γι'αυτό πέσαμε έξω, έχω να πω τα εξής :
-Οι δηλώσεις μου παραδέχομαι ότι δεν ήταν 100%  ειλικρινείς και ότι πιθανόν να έχασε το κράτος ορισμένα -πολύ λίγα όμως- χρήματα !
-Η φοροδιαφυγή είναι ένα πρόβλημα, αλλά η ΜΕΓΑΛΗ φοροδιαφυγή, όχι εκείνου, που πάει να γλιτώσει π.χ 500 ευρώ, αλλά επιχειρήσεων και ιδιωτών, που αποκρύπτουν χιλιάδες ή εκατομμύρια ευρώ, αυτή που το Κράτος ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να συλλάβει...(όπως δείχνει και η περίπτωση της "λίστας Λαγκάρντ).
-Τέλος, όποιος πιστεύει ακόμα (!) ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε ή συντηρείται, από τη φοροδιαφυγή, μάλλον ζει σε άλλον πλανήτη και σίγουρα όχι στην ..Ελλάδα, με τα 10.000.000 κατοίκους και τις 4.500.000 συντάξεις ! (και δεν είναι μόνον αυτό βέβαια, είναι και οι κόρες του Πολύδωρα, είναι ο αντρούλης της κυρά Φώφης, που σε όποιο υπουργείο πάει, τον παίρνει μαζί της, ως δήθεν υπάλληλο, για να έχει και αυτός ένα μισθό και να μην αισθάνεται ότι δεν προσφέρει και όλοι γενικά οι αργόσχολοι και κηφήνες, που πληρώνουμε με τους φόρους μας).


1 σχόλιο:

  1. αρχίζω να σκέφτομαι ότι τα χαράτσια και η φοροεπιδρομή, έχουν και κάποιες ανέλπιστα θετικές συνέπειες, ότι δηλαδή σε αναγκάζουν να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου και να βρεις τρόπους να αυξήσεις τα εισοδήματά σου ! Τα "έτοιμα" λεφτά, αυτά που σου δίνονται χωρίς λόγο και χωρίς προσπάθεια, ειδικά αν δίνονται τακτικά, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, ουσιαστικά καταστρέφουν τη δημιουργικότητα και τον εγκέφαλό σου ! Αυτό το βλέπουμε και με την εντυπωσιακή αύξηση, που σημείωσαν οι ελληνικές εξαγωγές, καθώς οι επιχειρήσεις, οι άνθρωποι της παραγωγής και του μόχθου, αναζήτησαν εναλλακτικές πηγές εσόδων και δεν περιμένουν να ζήσουν, από μία πεθαμένη εσωτερική αγορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.