Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

είναι πολύ κωλόπαιδο τελικά ο Κυριάκος (μητσοτάκης) ;;

  Φαντάζομαι ότι είναι πολλά τα τρωκτικά, που βρίζουν ή και θα βρίζουν στο μέλλον τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο ήξερε τι υπουργείο αναλαμβάνει και μπορούσε να πει όχι, αν δεν ήθελε αντιδράσεις και κυρίως αν ήξερε ότι δεν μπορεί να συγκρουστεί με το σάπιο κατεστημένο !
   Διότι, εκτός από αυτούς, που μπαίνουν σε "κινητικότητα" ή απολύονται ή νιώθουν ότι θα είναι ..οι επόμενοι, υπάρχουμε και όλοι εμείς (και είμαστε πολλοί πλέον !), που τον βρίζουμε για την ατολμία και την αναποφασιστικότητα, που επιδεικνύει στον περιορισμό του σπάταλου, αδηφάγου και αντιπαραγωγικού δημόσιου τομέα.
    Χρειάστηκε να του τρίξει τα δόντια η τρόϊκα (ανήμερα της ονομαστικής του εορτής), για να εγκαταλείψει τις τακτικές ..μανιτάκη και επιτέλους να κάνει κάτι, όσα έπρεπε να είχαν γίνει από το 2010-2011, στις αρχές της κρίσης και όχι τώρα, αλλά κάλλιο αργά, παρά ...αργότερα !
    Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως ο μητσοτάκης και ο μανιτάκης, δεν μπορούν και δεν θέλουν να συγκρουστούν με συναδέλφους, αφού μαζί τα τρώγανε και τα τρώνε και επιπλέον τους βλέπουν και ως πιθανούς πελάτες-ψηφοφόρους, ώστε να ξαναεκλεγούν βουλευτές και να συνεχίσουν να τρώνε (εκείνοι τουλάχιστον).
     Η τρόϊκα δυστυχώς, ΑΡΓΗΣΕ πολύ να ξυπνήσει και φοβάμαι πως ακόμα δεν έχουν καταλάβει πλήρως πόσο τους δουλεύουν, με το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο : βλέπε την περίπτωση της ερτ, όπου κάποιοι απολύθηκαν, για να ξαναπροσληφθούν, μετά από 3 μήνες, έχοντας εισπράξει και παχυλές αποζημιώσεις, δηλαδή θα είναι σε καλύτερη μοίρα, απ' ότι αν δεν είχαν απολυθεί...Αυτά δε γίνονται πουθενά αλλού, ακόμα και στην αφρικανική ζούγκλα, οι ιθαγενείς γελάνε μαζί μας, όταν ακούνε για αποκρατικοποιήσεις (βλέπε ολυμπιακή) ή απολύσεις στο δημόσιο ...αλά ελληνικά !
    Ο μόνος λόγος, που προχωράει το θέμα της ελάφρυνσης της υγιούς κοινωνίας, από τους μισθούς των τρωκτικών, είναι στο παρά 5 και μόνον εάν πρόκειται να πάρουμε κάποια δόση, με την οποία θα πληρωθούν πρώτιστα και κυρίως, οι ανεπίτρεπτα υψηλοί, για την περίοδο που ζούμε, μισθοί των βουλευτών και των υπουργών...
      Η μόνη ένσταση, που μπορεί να έχει κανείς, αναφορικά με τις αναγκαίες απολύσεις στο δημόσιο, έχει να κάνει με την επιλογή των απολυόμενων, αφού άλλοι έπρεπε να είναι πρώτοι :
-οι αποδεδειγμένα επίορκοι, όσοι δεν εμφανίζονται ποτέ στις υπηρεσίες τους και κυρίως, όσοι παράνομα κάνουν δεύτερη ή και τρίτη δουλειά (ως υπάλληλοι ή ..επιχειρηματίες) και όσοι κατέχουν περισσότερες από μία θέσεις !!
      Γιατί να υπάρχουν, με την ανεργία στο 27%, υπερτρωκτικά, που έχουν πάρει σύνταξη, αλλά "εργάζονται" και ως ειδικοί σύμβουλοι, στο δημόσιο,  άτομα, που είναι μέλη σε 10 Δ.Σ δημόσιων οργανισμών, δεν υπάρχουν και άλλοι, που έχουν στο λαιμό κεφάλι ;; Πόσα θα φάτε ; Τι θα τα κάνετε ; Κανένας δεν τα πήρε μαζί του, μετά θάνατο...Αφήστε να γλύψει κανά κόκκαλο και κάποιος άλλος.
      Έχουμε ξαναπεί ότι με 10, 20 ή και 30 χιλιάδες διαθεσιμότητες, κανένα πρόβλημα δε λύνεται, αν δεν υπάρξει εξαψήφιος αριθμός απολύσεων, στο ευρύτερο δημόσιο, η ελλάδα δεν πρόκειται να ανακάμψει ποτέ, οι δόσεις θα προσφέρουν μια προσωρινή ανακούφιση στα πρεζάκια, αλλά κάποια στιγμή,οι δόσεις θα τελειώσουν και ο τοξικομανής θα πεθάνει, από σύνδρομο στέρησης...

1 σχόλιο:

  1. το επιχείρημα των δημοτομπάτσων, ότι είμαστε μορφωμένοι, με μεταπτυχιακά κλπ, το ακούω βερεσέ, διότι αν σκοτώνεις τα όνειρα, τις φιλοδοξίες, τα ταλέντα και τις ικανότητές σου, για ένα σίγουρο (κάποτε) μισθό και για να κόβεις κλήσεις, που είναι αμφίβολο, αν θα πληρωθούν τελικά, είσαι άξιος της μοίρας σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.