Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών στην Ελλάδα !

    Μιας και η παρελθοντολογία, είναι της μόδας τελευταία και όλοι συζητάνε ξαφνικά ποιος ή ποιοι πολιτικοί κατέστρεψαν την Ελλάδα και ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο ανδρέας, είναι αυτός που ξεκίνησε ...την αρχή του τέλους και έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες, οι χειρότερες κυβερνήσεις φοβάμαι ότι δεν ήταν του ανδρέα, αλλά των διαδόχων του, έως σήμερα !
    Μιλώντας για "χειρότερη", εννοούμε αυτή που έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στον τόπο και όχι με βάση τα πρόσωπα, που την απάρτιζαν, διότι σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση Τζέφρι κερδίζει με (μεγάλη) διαφορά...
    Τόσο η διακυβέρνηση Τζέφρι, όσο και εκείνη του Παπαδήμου, έκαναν σίγουρα μεγάλη ζημιά, ωστόσο, λόγω της περιορισμένης διάρκειάς τους, δεν είμαι σίγουρος, αν κατέχουν τα (αρνητικά) πρωτεία !
     Από κοντά και η κυβέρνηση του "κινέζου", ο οποίος με σύνθημα τον "εκσυγχρονισμό", ευθύνεται για το μεγάλο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου και το πάρτυ των εργολάβων, αποδείχτηκε δηλαδή μαριονέτα οικονομικών συμφερόντων.
     Κατόπιν τούτων, τείνω να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι η χειρότερη, η πιο επιζήμια διακυβέρνηση, υπήρξε εκείνη του "κουρασμένου" Κωστάκη, που κράτησε 5 ολόκληρα χρόνια !
     Άσχετα αν αληθεύει ότι έπαιζε "playstation" στου μαξίμου, η πραγματικότητα των αριθμών είναι αμείλικτη : επί κωστάκη εκτοξεύθηκαν τα ελλείμματα, μεγάλωσε ο δανεισμός, γιγαντώθηκε ο αριθμός των τρωκτικών κ.ο.κ.
     Τέτοιο εκτεταμένο μοίρασμα δανεικών, δεξιά και αριστερά (κυρίως ..δεξιά βέβαια, αφού τα στερημένα "γαλάζια παιδιά" κοίταξαν να φάνε σε χρόνο ρεκόρ, όσα έφαγαν τα πράσινα, σε πολύ περισσότερα χρόνια), δε νομίζω να έχει ξαναγίνει, η χώρα φαινόταν σαν είναι σε "αυτόματο πιλότο", τα τρωκτικά έκαναν πάρτυ και ο "καθιστός βούδας" απλά έτρωγε τις μπριζόλες του !
    Γι' αυτό λέμε, ότι είναι επικίνδυνο να κυβερνάνε τη χώρα ανεπάγγελτοι : ένας "δικηγόρος", χωρίς ούτε ένα ένσημο στη ζωή του, ανέλαβε τις τύχες μιας χώρας, λόγω επιθέτου και μόνον, νομίζοντας ότι τα λεφτά "τα φέρνει ο πελαργός" και χάθηκε -κυριολεκτικά- η μπάλα...
    Τόσοι (παράνομοι) διορισμοί, τόσα επιδόματα και συντάξεις, τόσες αυξήσεις, σε δικαιούχους και μη, δεν δόθηκαν ποτέ άλλοτε, όσο στη διάρκεια της διακυβέρνησης (ο Θεός να την κάνει) του κουρασμένου !
     Όλα αυτά βέβαια θα τα κρίνει η Ιστορία, αργότερα, ωστόσο οι ενδείξεις είναι φανερές από τώρα και οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους, δεν θέλω να επεκταθώ στα ζητήματα των φονικών πυρκαγιών στην Πελοπόννησο κλπ, αυτά είναι σημαντικά, αλλά υποδεέστερα σε σχέση με την οικονομική καταστροφή και την υπερχρέωση της Ελλάδας, στην καμένη "οικονομική γη", που άφησε πίσω του, το κακέκτυπο του θείου του.
     Κατόπιν τούτων, οι συζητήσεις περί ύπαρξης "καραμανλικών" στη ΝΔ ή τα σενάρια περί "αναστάσεως του κουρασμένου", μόνον σαν ανέκδοτα, μπορεί να εκληφθούν !
    

1 σχόλιο:

  1. για να πω και τον πόνο μου, το 2004, είχα ψηφίσει Σημίτη, το 2007, παρότι είχαν καεί όλες οι ελιές μας στην Πελοπόννησο, ψήφισα τον "κουρασμένο" και πλέον ντρέπομαι για αυτό !! Το 2009 τον ξαναψήφισα (!), ωστόσο δεν ντρέπομαι, διότι αντίπαλός του, ήταν ο Τζέφρι και σκέφτομαι πόσο πιο χάλια θα αισθανόμουν, εάν είχα ψηφίσει Τζέφρι.. χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.