Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

τι θα έκανα αν ήμουν ο Βενιζέλος...!

    Αν ήμουν αρχηγός, ενός χρεοκοπημένου, οικονομικά και πολιτικά, κόμματος, όπως το Πασοκ, που βολοδέρνει στο 5% (από 40% στις εκλογές του '09), θα έπαιρνα δραστικά μέτρα και δεν θα τσακωνόμουν με το Βορίδη, για τα αυτονόητα πράγματα, που είπε !
    Όταν ο ασθενής πεθαίνει, όταν η κατάστασή του είναι τόσο σοβαρή, χρειάζεται νυστέρι, τομές και όχι ασπιρίνες...
    Οι πρώην πρασινοφρουροί, "πιστοί" οπαδοί του παπανδρεϊσμού, μόλις τελείωσαν τα (δανεικά) λεφτά, που μοίραζε ο λαοπλάνος ανδρέας ("τσοβόλα δώστα όλα"), έφυγαν με πρωτοφανή ευκολία, για άλλα λημέρια (σύριζα, γιατί νομίζουν ότι ο τσίπρας έχει στο σπίτι του, μηχανή, που τυπώνει ευρώ, χαχα), αποδεικνύοντας έτσι ξανά ότι "ουδείς πιο αχάριστος, του ευεργετηθέντος" !!
    Τέλοσπάντων, αυτοί δύσκολα θα γυρίσουν, πάνε όπου τους τάζουν (ψευδώς) λεφτά, σαν πρόβατα, η κρίσιμη μάζα των ψηφοφόρων, από την οποία θα μπορούσε να αντλήσει (και) το πασοκ, είναι το 15 με 20% των αναποφάσιστων, αυτών, που δεν τους εκφράζει αυτή τη στιγμή κανένα κόμμα...
    Με την υπεύθυνη στάση του, ο βενιζέλος, στην πρόσφατη κυβερνητική κρίση, κέρδισε κάποιους πόντους, ωστόσο αυτά είναι ψίχουλα, αν θέλει να ανέβει σε αξιοπρεπή ποσοστά, θα μπορούσε :
-Πρώτα-πρώτα, να αλλάξει το όνομα του κόμματος, διότι πλέον οι όροι σοσιαλ(η)στής και σοσιαλ(η)σμός, έχουν πάρει τόσο αρνητική χροιά, που είναι άχρηστοι : το παλιό σύνθημα, "ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά", έχει πλέον αντικατασταθεί με το σύνθημα, ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει σοσιαλησμός ! Η χούντα των συνταγματαρχών, δεν είναι τίποτα μπροστά στη χούντα των συνδικαληστών, των συντεχνιών, των κολλητών και των κηπουρών... Ο σοσιαλισμός, όπως εκφράστηκε από το πασοκ, όλα αυτά τα χρόνια, συνοψίζεται στο εξής : έλα μαζί μας να φας, να καλοπεράσεις και άσε τους άλλους να πεθαίνουν (και όλα αυτά στο όνομα της κοινωνικής δικαιοσύνης ! χαχα).
-Δεύτερον, οφείλει άμεσα να ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ από την κοινοβουλευτική ομάδα, τον τούριστα και προδότη Τζέφρι, που μας ντροπιάζει διεθνώς, αυτόν που πληρώνεται από τον έλληνα φορολογούμενο, ως βουλευτής, αλλά δεν βρίσκεται ποτέ στην Ελλάδα...
     Αν ο Βενιζέλος δεν αποτάξει το αμαρτωλό παρελθόν, τον παπανδρεϊσμό και ό,τι τον θυμίζει, το πασόκ θα σβήσει, αργά και βασανιστικά, χρειάζεται το κόμμα του ένα restart, όχι βέβαια στα λόγια, αλλά έμπρακτα.
     Το colpo grosso του βενιζέλου, μιας και συμμετέχει στην κυβέρνηση και είναι μια μοναδική ευκαιρία-συγκυρία, για να ενισχυθεί, είναι να φθείρει το Σαμαρά, βγαίνοντας ..από δεξιά, μπαίνοντας στα χωράφια του : π.χ αν θέλει η τρόϊκα 2.000 απολύσεις κοπρόσκυλων-κομματόσκυλων, βγες και πες ότι θα κάνουμε 5.000, το αποτέλεσμα θα σε εξέπληττε...!!
      Η Ελλάδα, πλέον δεν αντέχει μία κοινωνία δύο ταχυτήτων : οι μισοί να φυτοζωούν, ίσα να επιβιώνουν και οι άλλοι μισοί, "οι αριστεροί με τις δεξιές τσέπες", να μην ξέρουν τι να κάνουν τα λεφτά, αυτός είναι ο σύγχρονος διχασμός και το μεγάλο στοίχημα, η πρόκληση για έναν πολιτικό ηγέτη, πως θα γεφυρώσει αυτό το χάσμα.
      Η δίκαιη κατανομή του εισοδήματος, η εξάλειψη των ανισοτήτων και αδικιών, η μεγαλύτερη επιβάρυνση των εχόντων και κατεχόντων και όχι των ασθενέστερων, είναι πράγματα αυτονόητα, τα οποία όμως δεν έγιναν ακόμα, ούτε μετά την έλευση της τρόϊκα, αντίθετα η τρόϊκα όξυνε και μεγέθυνε τις ανισότητες και τις αδικίες και γι' αυτό θα έπρεπε να θεωρείται ως αποτυχημένη, η αποστολή της στην Ελλάδα !









 

1 σχόλιο:

  1. όταν το πασοκ λέει π.χ όχι σε νέα μέτρα, λέει τη ..μισή αλήθεια ! Διότι, στο ευρύτερο σπάταλο, αδηφάγο και υδροκέφαλο δημόσιο, υπάρχει ακόμα ΠΟΛΥ (πολύ όμως) λίπος, για να καεί και να έτσι καλυφθούν οι όποιες μαύρες τρύπες (που οι κυβερνήσεις των τελευταίων 3 ετών δημιούργησαν)...Το ΟΧΙ ταιριάζει μόνον στην επιπλέον επίθεση στον ιδιωτικό τομέα, που έχει εξαντλήσει προ πολλού τη φοροδοτική του ικανότητα και δεν μπορεί να πληρώνει εσαεί τα σπασμένα άλλων !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.