Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Η Ελλάδα ήταν παράδεισος ; χαχα (καλό ανέκδοτο, "μαύρο", αλλά καλό)

    Σε ένα σάιτ, διεξάγεται δημοσκόπηση, αναφορικά με το τι συνέβη στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια και πρώτη απάντηση, είναι πως η Ελλάδα ήταν παράδεισος και έγινε προτεκτοράτο (για τέτοιο μέγεθος "καψίματος" και μαλακίας μιλάμε !), ενώ η αλήθεια, είναι, με διαφορά, στην τελευταία θέση : ότι άρχισε να μπαίνει κάποια τάξη (στο κωλοχανείο...)
   Ας δούμε πως εννοούν, όλοι αυτοί τον "παράδεισο" και πως χάθηκε :
-Μπορούσες να παίρνεις, για πολλά χρόνια, τη σύνταξη κάποιου νεκρού συγγενή (ο οποίος είχε δουλέψει στη ζωή του), να μην δουλεύεις, να κωλοβαράς, ενώ τώρα κάνουν απογραφές και άλλες αηδίες και μας τις κόβουνε !
-Μπορούσες να πας σε ένα "μιλημένο" γιατρό και να πάρεις επίδομα αναπηρίας ή τυφλότητας, χωρίς να το δικαιούσαι, αλλά τώρα οι αλήτες μας περνάνε από επανεξέταση και δεν τολμάμε ούτε να εμφανιστούμε...
-Μπορούσες να πάρεις σύνταξη, χωρίς ένα ένσημο (ιδίως στον ΟΓΑ), με τις κατάλληλες γνωριμίες, να πάρεις δύο και τρεις συντάξεις, αν ήσουν συνδικαληστής κλπ, να βγεις στη σύνταξη σε όποια ηλικία ήθελες (από 35 και πάνω για στρατιωτικούς), να πάρεις ένα απίστευτα υψηλό εφάπαξ, δυσανάλογα μεγάλο με όσα είχες πληρώσει κ.α, αλλά τώρα τα πράγματα είναι ζόρικα !
-Μπορούσες να διοριστείς σε ΔΕΚΟ με μισθό τριπλάσιο, από το υπόλοιπο δημόσιο και τετραπλάσιο από τον ιδιωτικό τομέα, να παίρνεις επίδομα, για να πλένεις τα χέρια σου ή να ζεσταίνεις το αυτοκίνητο, αλλά πάνε και αυτά...
-Μπορούσες να παίρνεις μίζα, γρηγορόσημο και ποσοστά, ως δημόσιος υπάλληλος, από ανυποψίαστους πολίτες, αλλά τώρα μας λένε επίορκους και θέλουν να μας απολύσουν !
-Μπορούσες ως αγρότης ή επιχειρηματίας, να εκδίδεις εικονικά τιμολόγια και να εισπράττεις εκατομμύρια επιστροφές ΦΠΑ, να παίρνεις και να συντηρείς το καγιέν σου, αλλά τώρα πάνε να μας βάλουν φυλακή..
-Μπορούσες, ως προμηθευτής του δημοσίου ή εργολάβος, να κάνεις έργα, που τα χρέωνες, όσο ήθελες ή να πουλάς σε νοσοκομεία υλικά 10 και 20 φορές πάνω από την αξία τους, αλλά τώρα δεν μπορείς ! 
-Μπορούσες να πηγαίνεις κάθε μέρα στα μπουζούκια, να κάνεις "ζημιές" με γαρύφαλλα, αλλά τώρα λειτουργούν λιγότερες μέρες...
-Μπορούσες, χωρίς να διαθέτεις κάποιο ιδιαίτερο χάρισμα ή ταλέντο, να φτιάξεις περιουσία, επειδή το όνομά σου, είναι στη λίστα όσων πληρώνει το λογιστήριο του κράτους, κάθε μήνα, ενώ κανονικά δεν θα είχες ούτε μαντήλι να κλάψεις ! (αυτό, εν πολλοίς, ισχύει ακόμα, αλλά κλονίστηκε αρκετά)
-Γενικά, μπορούσες με τα κλεμμένα, να κάνεις "μεγάλη ζωή", με ωραία σπίτια, ακριβά αυτοκίνητα και να το παίζεις γκόμενος ή γκόμενα, σε τρέντυ στέκια της Γλυφάδας και αλλού, αλλά η "κρίση" έφερε τα πάνω κάτω και τώρα δεν σε κοιτάει καμία και έτσι επέστρεψες, με την ουρά στα σκέλια, στα στέκια της γειτονιάς σου, αφού και η βενζίνη ακρίβυνε πολύ...
    Ο κατάλογος θα μπορούσε να συνεχιστεί, για πολύ ακόμα, σίγουρα υπάρχουν και άλλες εκδοχές του "παραδείσου", που χάσαμε...Αλήτες τροϊκανοί, τι μας κάνατε ; (χαχα) Θέλουμε πίσω τον παράδεισο της αρπαχτής, της (πληρωμένης-επιδοτούμενης) μαλακίας, της απάτης, της ρεμούλας, της διαφθοράς, της αναξιοκρατίας, των πελατειακών σχέσεων, των αιώνιων διακοπών, της ήσσονος προσπάθεις, του εύκολου και παράνομου πλουτισμού, την ελλαδίτσα του live and let die !
   Υπάρχει όμως και ΜΙΑ κατηγορία "ελλήνων", που ζει ΑΚΟΜΑ σε αυτόν τον "παράδεισο" : οι 300 της Βουλής, με 8 χιλιάρικα το μήνα, από τα οποία τα 7 καθαρά, όλοι αυτοί, που παίρνουν τα αναγκαία μέτρα λιτότητας, αλλά ΜΟΝΟΝ για τους άλλους και δεν καταλαβαίνουν ότι προκαλούν και ότι η Αίγυπτος και η Λιβύη, απέχουν από την Ελλάδα, πολύ λίγο, ένα μικρό πέλαγος τις χωρίζει...
    Εξάλλου, η πείνα δε γνωρίζει σύνορα και οι μη έχοντες, αδικημένοι και ταλαιπωρημένοι, κάποια στιγμή "τρώνε" τους έχοντες και καλοπερνούντες, σε καιρούς ισχνών αγελάδων !










1 σχόλιο:

  1. είναι τρελό να σκέφτεσαι, ότι φάτσες σαν του Μπαρμπαρούση, κερδίζουν 70 και 80 χιλιάρικα το χρόνο, εν μέσω κρίσης και λιτότητας !! τόσα δεν κερδίζει πλέον, ούτε μια υγιής επιχείρηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.