Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

τρόϊκα το νου σου ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ και κόκκινες γραμμές...

   Αν ήθελε να κάνει κάποιος έναν απολογισμό της παρουσίας της τρόϊκα στην Ελλάδα, προφανώς θα έβρισκε και θετικά και αρνητικά στοιχεία, σε γενικές γραμμές η ύπαρξή της, είναι θετική, με την έννοια, ότι χωρίς αυτούς, δεν θα γίνονταν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην χώρα και θα βουλιάζαμε ολοένα και περισσότερο στο βούρκο (οικονομικό και όχι μόνον), αφού οι δικοί μας πολιτικάντηδες είναι άχρηστοι και ανίκανοι, να κάνουν το σωστό και το αυτονόητο (π.χ να ξέρει το κράτος, ποιους πληρώνει κάθε μήνα, αν κάποιοι είναι νεκροί, αν άλλοι είναι απατεώνες ή "μαϊμούδες" κ.ο.κ).
   Από εκεί και μετά, όταν είσαι καταχρεωμένος, κοιτάς να κάνεις 2 πράγματα : Πρώτα, να μειώσεις δαπάνες και περιττά έξοδα και δεύτερον, να αυξήσεις τα έσοδα : εδώ, όπως έχει παραδεχτεί και η τρόϊκα, δόθηκε μεγαλύτερο βάρος στο σκέλος της αύξησης των εσόδων, δηλαδή των φόρων και μικρότερο, στο σκέλος της μείωσης του σπάταλου και αντιπαραγωγικού δημοσίου.
    Ο καρκίνος της ελληνικής οικονομίας, είναι τα χρήματα, που πληρώνονται κάθε μήνα, για μισθούς τρωκτικών του δημοσίου, για συντάξεις και επιδόματα, σε δικαιούχους και μη και επομένως, η συζήτηση ότι δεν υπάρχει περιθώριο για νέα μέτρα, είναι άκυρη και άστοχη, διότι πολλά μπορούν ακόμα να κοπούν, όχι φυσικά από τα χαμηλά κλιμάκια, αλλά ξεκινώντας από τα ρετιρέ και την ίδια τη βουλή !
     Το παρόν θέμα, όμως είναι άλλο, με αφορμή και την επιμονή του βλάκα του χατζηδάκη, να φέρει τελικά προς ψήφιση νόμο, για ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές : για να το δικαιολογήσει, επικαλείται αφενός κάτι γελοίες εκθέσεις του ΟΟΣΑ, για πιθανά οφέλη (λένε ότι θα πέσουν οι τιμές, ήμαρτον, δεν μπορεί να τα πιστεύετε αυτά !) και αφετέρου τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ...
     Για τους χατζηδάκηδες της πολιτικής, εν γένει και της κυβέρνησης, ειδικότερα, το γεγονός ότι ΚΑΝΕΝΑΣ από τους άμεσα εμπλεκόμενους, στο θέμα, φορείς (εργοδότες, εργαζόμενοι κλπ) δεν συμφωνεί με το άνοιγμα τις Κυριακές, ούτε η κοινωνία-καταναλωτές, δεν έχει καμία σημασία !! Αρκεί ότι συμφωνούν αυτοί μεταξύ τους (αν συμφωνούν) και ότι το λέει μία έκθεση οργανισμού, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη ή αλλού (για τέτοια μαλακία και πρόκληση μιλάμε).
     Με αφορμή αυτό λοιπόν, πρέπει να πούμε στους υπαλλήλους της τρόϊκα και στους απεσταλμένους της, ότι ο ελληνικός λαός, όπως κάθε λαός, έχει μία ταυτότητα, έχει παραδόσεις, θεσμούς και δεσμούς, που δεν πρέπει να τους αγγίζουν, με καμία δικαιολογία, στο όνομα της οποιασδήποτε δημοσιονομικής προσαρμογής !
     Όσο και αν έχει αλλοιωθεί η ταυτότητα μας, στο όνομα της παγκοσμιοποίησης, υπάρχουν ακόμα πολλοί "ρομαντικοί", που πιστεύουν στο τρίπτυχο "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια" και βάζουν την ορθόδοξη πίστη και τις παραδόσεις του έθνους, πάνω απ' όλα και είναι έτοιμοι, ακόμα και να θυσιαστούν για αυτά...
     Σήμερα, μας λένε ανοίξτε τα μαγαζιά και ξεχάστε την Κυριακή-αργία, αύριο τι ; Νομιμοποιήστε τους γάμους, μεταξύ ανώμαλων, όπως οι μαλάκες οι Γάλλοι, για να πάρετε δάνεια ;
     Αν ξεπεράσουν τις κόκκινες γραμμές, οι τροϊκανοί και όσοι εδώ τους κάνουν υποκλίσεις, για να πάρουν τη "δόση" τους, θα τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν, αλλά όχι όπως ήρθαν, αλλά σε οριζόντια στάση και μέσα σε ξύλινα κουτιά !!
      Κανένα "μοντέλο"-νάρκισσος αστυνομικός, σαν αυτούς, που τους συνοδεύουν στην Αθήνα, δεν πρόκειται να τους σώσει...













   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.