Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ποιος είπε ότι τα δικαστήρια μοιράζουν λεφτά ;;

      Λένε ότι οι πιο εύκολοι τρόποι, για να βγάλεις λεφτά, είναι τα τυχερά παιχνίδια, κληρονομιές, πλούσιος γάμος και τέλος οι ..αγωγές για ηθική βλάβη ή ψυχική οδύνη !
    Εδώ θα ασχοληθούμε με το τελευταίο, που είναι και νομικά ενδιαφέρον, προκειμένου να φανεί ότι δεν είναι ακριβώς έτσι, αν έχεις αδικηθεί-ζημιωθεί από υπαιτιότητα άλλου ή έχουν σκοτώσει μέλος της οικογένειάς σου, θα πάρεις αποζημίωση και κάποιες φορές, πολύ αξιόλογη, ωστόσο, ούτε σίγουρο είναι, ούτε όλες οι περιπτώσεις είναι ίδιες.
    Θα πρέπει να αποδειχθεί στο δικαστήριο, ότι η βλάβη σου ή ο θάνατος του συγγενικού σου προσώπου, προήλθε από παράνομη ενέργεια ή παράλειψη τρίτου, ότι υπάρχει υπαιτιότητα του τρίτου και τέλος ότι υπάρχει και η λεγόμενη αιτιώδης συνάφεια, μεταξύ πράξης/παράλειψης και ζημιογόνου αποτελέσματος, ήτοι ότι υπάρχει μία σχέση αιτίας και αποτελέσματος, μεταξύ των δύο και δε μεσολάβησε κάτι άλλο ή κάποιο τυχαίο γεγονός !
     Αφορμή για την παρούσα ανάρτηση, αποτέλεσε η είδηση ότι η οικογένεια ενός από τους δύο νεκρούς, νεαρούς άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, στην αιματηρή συμπλοκή στου Ρέντη πριν 2 χρόνια περίπου, άσκησε αγωγή εναντίον του ελληνικού δημοσίου, διεκδικώντας 1.000.000 ευρώ, ως αποζημίωση ψυχικής οδύνης.
     Αν υπήρχε και στο δημόσιο η έννοια του εργατικού ατυχήματος, η αγωγή πιθανότατα θα γινόταν δεκτή, ωστόσο τώρα φοβάμαι ότι θα πάει άκλαφτη και εξηγώ γιατί.
     Οι αστυνομικοί, που έχουν πέσει εν ώρα καθήκοντος-υπηρεσίας, δεν είναι λίγοι και σίγουρα, όποιος εισέρχεται στο Σώμα, προφανώς γνωρίζει ότι δεν πάει εκδρομή και ότι υπάρχουν διαρκείς κίνδυνοι, εκεί έξω.
      Το κράτος τους δίνει όπλα, προφανώς επειδή και οι κακοποιοί, που αντιμετωπίζει ο αστυνομικός συχνά οπλοφορούν και στη συγκεκριμένη περίπτωση ΟΛΟΙ γνώριζαν ότι στο Ι.Χ, που καταδίωκαν, επέβαιναν οπλισμένα άτομα, αφού λίγο πριν, είχαν διαπράξει ένοπλη ληστεία !
     Από εκεί και μετά, δεν θέλω να αναπαράγω φήμες, που ακούστηκαν για τους μακαρίτες, αλλά η αλήθεια είναι, ότι κάποιοι αστυνομικοί, είτε λόγω ενθουσιασμού (και από το νεαρό της ηλικίας), είτε λόγω άγνοιας κινδύνου, ρισκάρουν περισσότερο, απ' ότι θα έπρεπε, με ολέθρια αποτελέσματα.
    Ο φόβος δεν είναι πάντα εχθρός, γιατί σε κάποιες περιπτώσεις, απλά σε κρατάει ζωντανό, το να πιστεύεις ότι είσαι ατρόμητος και ανίκητος, είναι πολύ πιο  επικίνδυνο !
     Με λίγα λόγια, δεν μπορώ να βρω, εν προκειμένω, κάποιες χτυπητές παραλείψεις της ΕΛΑΣ, που να συνετέλεσαν στο επιζήμιο αποτέλεσμα, με αιτιώδη συνάφεια, όπως θα ήταν π.χ το να τους στείλουν άοπλους ή χωρίς αλεξίσφαιρα (παίρνω ως δεδομένο ότι είχαν, γιατί διαφορετικά αλλάζουν τα πράγματα !).
     Συμπερασματικά, αν μου ανέθεταν τη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν θα την αναλάμβανα, θα προτιμούσα π.χ να παλέψω μία περίπτωση ανθρώπου, ο οποίος αυτοκτόνησε υπό το βάρος των χρεών και της οικονομικής καταστροφής, που του προκάλεσε το ελληνικό κράτος, με τη στάση πληρωμών, που έχει κηρύξει, από το 2009 και μετά....
     Είναι χιλιάδες ή και εκατομμύρια τα -άμεσα και έμμεσα- θύματα της χρεοκοπίας του ελληνικού κράτους, όλα φυσικά και μόνον στον ιδιωτικό τομέα, άνθρωποι που καταχρεώθηκαν, καταστράφηκαν ή και αυτοκτόνησαν, επειδή, ακόμα και όταν έχει λεφτά το ελληνικό δημόσιο, πληρώνει με τραγική καθυστέρηση, που αποβαίνει μοιραία για τις επιχειρήσεις : βλέπετε οι υποχρεώσεις τρέχουν και αν πεις σε έναν πιστωτή σου, περίμενε να πληρωθώ, από το κράτος, για να σε πληρώσω, δεν θα δείξει και τόση κατανόηση...












1 σχόλιο:

  1. είμαι σίγουρος πως αν κάνω μια τέτοια αγωγή, όπως περιγράφω στο τέλος, θα μου έρθει το αντίδικο-ελληνικό δημόσιο και θα πει : εσύ φταίς, που δεν έκανες συνετή διαχείριση, που δεν προέβλεψες κ.ο.κ και θα απαντούσα φυσικά : εσείς βρε μαλάκες, δεν έπρεπε να είχατε προβλέψει και αποφύγει τη χρεοκοπία ; ποια είναι η δουλειά σας ; μόνον να διορίζετε αργόμισθους ; άντε γεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.