Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

τα κεφάλια μέσα και το νου σας !

   Σήμερα, θα κάνω πάλι ένα γενικότερο, πολιτικής φύσεως, σχόλιο, αφού ζούμε σε ελεύθερο-δημοκρατικό καθεστώς, όπου ισχύει η ελευθερία της γνώμης και η δημοσιοποίησή της.
   Αυτό που ζούμε, στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, στη μετά ΔΝΤ εποχή, δεν έχει προηγούμενο και πραγματικά, για κάποιον που μπορεί να το βλέπει "ουδέτερα", ως τρίτος παρατηρητής, είναι τουλάχιστον διασκεδαστικό, αν όχι απολαυστικό !
    Μιλάω για τους "αγανακτισμένους", αυτούς που "αδικούνται" από τα μέτρα, που κλείνουν τους δρόμους και κάνουν απεργίες, εναντίον του "συστήματος" : είναι ΟΙ ΙΔΙΟΙ, που τόσα χρόνια, βολεύονταν με αυτό το σύστημα, που έχουν φάει τον άμπακο, τα "ορφανά" (για να μην πω μπάσταρδα) του παπανδρεϊσμού, του ισχύοντος δηλαδή -ακόμα, δυστυχώς- πολιτικού συστήματος.
     Είναι σαν να κινούνται τα χέρια να χτυπήσουν το κεφάλι του ίδιου ανθρώπου και θέλω να τους πω : χαλαρώστε, διότι ποτέ δεν χτυπάς το χέρι, που σε τάϊζε και σε ταΐζει.
     Εκείνοι όλοι, οι οποίοι πραγματικά θίγονται, από τα οριζόντια και επομένως άδικα, μέτρα, είναι όσοι δεν έβαλαν το δάκτυλο στο μέλι και προτίμησαν το φτωχό, αλλά έντιμο δρόμο της ..αξιοπρέπειας και η ειρωνεία είναι ότι αυτοί υπομένουν τα μέτρα, με στωϊκότητα και αδιαμαρτύρητα (έως πότε ;).
     Αυτή είναι η τελευταία μας -κυριολεκτικά- ευκαιρία να ξαναγίνουμε άνθρωποι και είναι λυπηρό ότι υπάρχουν και προβάλλονται -από δημοσιογράφους, που ενδιαφέρονται μόνον για "νούμερα", όπως οι ίδιοι- οι κάθε λογής τσίπρες, δηλαδή δημαγωγοί, που θέλουν να γυρίσουν τη χώρα 100 χρόνια πίσω, το λιγότερο.
     Το γνωστό και μη εξαιρετέο σύνθημα "ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά", οφείλει να αντικατασταθεί πλέον, από το          "ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά, σοσιαλ(η)σμός και σοσιαλ(η)στές" !
      Είναι γνωστό ότι τα προβλήματα δεν εξαφανίζονται, ούτε με το να τα ξεχνάμε, ούτε με το να κάνουμε ότι δεν τα βλέπουμε, απαιτούν λύσεις και μάλιστα δραστικές, διότι ένα ωραίο πρωί "σκάνε" ακάλεστα και σου χτυπάνε την πόρτα : για να χρησιμοποιήσω και ένα παράδειγμα από την τρέχουσα επικαιρότητα, ο μακαρίτης στη Λαμία, ήξερε ότι η γυναίκα του είναι καριόλα, ήξερε ότι τον απατάει, αλλά αρνιόταν -πεισματικά και μόνον- να της δώσει το γαμημένο το διαζύγιο, με συνέπεια να κοιμηθεί και ..να μην ξυπνήσει ποτέ !!
      Ή θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα κατάματα ή θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι δεν υπάρχουν, με ολέθρια αποτελέσματα : και καλά όταν το κάνει αυτό ένα άτομο, οι συνέπειες περιορίζονται στον ίδιο και σε κοντινά πρόσωπα, αλλά όταν το κάνει ένας πολιτικός, που υποτίθεται
ότι έχει ορκιστεί να φυλάττει τα συμφέροντα της πατρίδας, τότε οι συνέπειες "διαχέονται" σε όλη την κοινωνία (ο όρκος βέβαια καμία ή ελάχιστη αξία έχει για τους άθεους του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ) .
       Όπως βλέπω τα πράγματα επομένως, με το φτωχό μου μυαλό, ο εχθρός, η απειλή δεν είναι ούτε το ΔΝΤ, ούτε η ΕΕ, ούτε η τρόϊκα, αλλά οι κάθε είδους τσίπρες, οι δημαγωγοί και λαοπλάνοι, που νομίζουν ότι ο κόσμος ακόμα τρώει κουτόχορτο : σε αυτούς λοιπόν, θέλω να πω "το νου σας", γιατί ακόμα και αυτοί, που τώρα "κοιμούνται" και σας ανέχονται, μπορεί μία μέρα να ξυπνήσουν και να ξυπνήσουν στραβά και τότε να δω που θα τρέχετε να κρυφτείτε...
     Δεν είμαι νεοδημοκράτης, ξαναλέω, απλά ένας φιλελεύθερος πολίτης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.