Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

αποχή δικηγόρων, στατιστικές και άλλα ψέμματα !!

    Έχει πλάκα, όταν διαβάζουμε στις ειδήσεις, ότι "οι δικηγόροι αποφάσισαν αποχή", διότι πολύ απλά κανένας δε μας ρωτάει, αν θέλουμε να απέχουμε ή όχι, αποφασίζουν (και διατάσσουν) άλλοι για μας !
    Αποφασίζουν καμιά 10ριά δικηγόροι, οι οποίοι έχουν επιλύσει το βιοποριστικό τους πρόβλημα και δουλεύουν (αν δουλεύουν) από χόμπι και ασχολούνται με αυτό, που ξέρουν να κάνουν καλύτερα : δημόσιες σχέσεις.
    Δεν τους απασχολεί η ζημιά, την οποία υφίστανται οι (μάχιμοι) δικηγόροι, από την αναβολή των υποθέσεων, αν θα έχουν χρήματα, να πληρώσουν το ενοίκιό τους και τα λοιπά έξοδα, ούτε αν ο πολίτης θα αναγκαστεί να περιμένει, από μερικούς μήνες έως μερικά χρόνια, για να βρει το δίκιο του !
    Έχω ξαναπεί ότι οι αποχές ουδέν πρόβλημα επιλύουν, αντίθετα δημιουργούν προβλήματα και δε βλέπω το λόγο να γίνονται, εκτός αν είμαι τόσο χαζός ή στραβός και δεν τον βλέπω.
     Κάποιος είχε πει ότι "υπάρχουν τα ψέμματα και υπάρχουν και οι στατιστικές", υπονοώντας ότι είναι το ίδιο και επιβεβαιώνεται διαρκώς, διότι οι αριθμοί παρουσιάζουν συχνά μία "μαγική" εικόνα, που πόρρω απέχει από την πραγματικότητα.
     Αναφέρομαι σε δήλωση του ΔΣΑ, ο οποίος προκειμένου να αποδείξει στην κυβέρνηση ότι οι δικηγόροι ..πένονται, αναφέρει πως 7.500 και πλέον δικηγόροι, δεν έχουν ούτε μία παράσταση σε Δικαστήριο, το χρόνο.
     Μεγαλύτερο ΨΕΜΑ και απάτη, από αυτό, δεν υπάρχει, διότι :
-όσοι δεν κάνουν παραστάσεις, δεν κάνουν από ΕΠΙΛΟΓΗ τους, είτε γιατί δεν θέλουν, είτε γιατί δεν ..μπορούν και συχνά βγάζουν πολύ περισσότερα από όσους κάνουν ! Μιλάμε για δικηγόρους, που εργάζονται ως εσωτερικοί συνεργάτες σε γραφεία ή εταιρίες ή άλλα νομικά πρόσωπα, για αυτούς, που "ψειρίζουν" (χοντρά) αλλοδαπούς ή άτομα προς συνταξιοδότηση, για να πάνε σε δημόσιες υπηρεσίες και να κάνουν απλές διεκπεραιωτικές εργασίες κλπ. Επιπλέον, πολλοί από αυτούς δεν έχουν καν γραφείο, επομένως δεν έχουν πάγια λειτουργικά έξοδα.
-ένας πολύ μεγάλος αριθμός "δικηγόρων", είναι απλά εγγεγραμένοι στο μητρώο, για να εισπράττουν 2 φορές το χρόνο, το (πενιχρό πλέον) μέρισμα ή ..να κάνουν εκλογές, αλλά ασχολούνται με ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί : χορό, τραγούδι, θέατρο, οικιακά, εκδρομές κλπ.
     Η αλήθεια επομένως, κύριε Πρόεδρε του ΔΣΑ, είναι πολύ διαφορετική, από αυτή που παρουσιάζετε και θέλω να πιστεύω ότι τη γνωρίζετε, είναι μία αλήθεια σκληρή και ντροπιαστική για το κατάντημα του Δικηγορικού Συλλόγου και καλό είναι να αφήσουμε τις αποχές και να δούμε πως μπορούμε να συμμαζέψουμε "τα του οίκου μας", ώστε να βοηθούνται εκείνοι, που πραγματικά έχουν ανάγκη (κυρίως νέοι και μάχιμοι) και όχι οι κυριούλες των βορείων προαστίων, που έκαναν τον πλούσιο γάμο και έλυσαν το πρόβλημά τους !










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.