Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Λεφτά υπάρχουν, αλλά ΠΟΥ ΠΑΝΕ ;;

    Νομίζω ότι και ο τελευταίος έλληνας έχει πλέον αντιληφθεί, ότι το πρόβλημα της πατρίδας μας, δεν είναι η έλλειψη χρημάτων ή εσόδων, αλλά οι αλόγιστες και υπερβολικές δαπάνες, η ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ κατανομή των πόρων και η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, από τα κάθε είδους "τρωκτικά".
    Φοροδιαφυγή σίγουρα υπάρχει και πολλά μπορούν να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να μεγαλώσουν τα έσοδα του Κράτους, ωστόσο το ερώτημα παραμένει : πως γίνεται η κατανομή των κρατικών πόρων και που πάνε τα χρήματα των φορολογούμενων.
    Διότι ακόμα και ο φοροφυγάς, που δεν πληρώνει ΑΜΕΣΟΥΣ φόρους, σίγουρα πίνει καφέ, καπνίζει, βάζει βενζίνη ή πάει σε εστιατόρια κ.ο.κ, πληρώνει δηλαδή αναγκαστικά τους πολλούς και μεγάλους ΕΜΜΕΣΟΥΣ φόρους, που κανένας δεν μπορεί να αποφύγει !
    Είναι καιρός λοιπόν, να επανεξεταστούν -ακόμα και από μηδενική βάση- ΟΛΕΣ οι κρατικές δαπάνες, που αγγίζουν τα όρια του παραλόγου και να γίνει αναδιανομή των πόρων, προς όφελος των ασθενέστερων και όσων πραγματικά υποφέρουν.
     Δεν μπορεί π.χ ο παππούς και η γιαγιά των 90 ετών, να εισπράττει 2 συντάξεις, όταν οι νέοι είναι άνεργοι και άλλοι δεν έχουν να φάνε ! Δεν μπορεί η γιαγιά των 95 ετών, να παίρνει ακόμα επίδομα πολυτεκνίας, όταν τα παιδιά της έχουν ήδη ..αποδημήσει εις Κύριον ή είναι 70 χρόνων ! Δεν μπορεί να πληρώνεις σύνταξη σε άτομα 40 και 50 ετών, στην πιο παραγωγική δηλαδή ηλικία ! Δεν μπορεί τη στιγμή που ο κόσμος κυριολεκτικά λιμοκτονεί, άλλοι να παίρνουν 2-3 συντάξεις ή να έχουν 3-4 αμοιβόμενες θέσεις στο Δημόσιο ! Πως θα μειωθεί η ανεργία με τόσους πολυθεσίτες, που νομίζουν -από πάνω- ότι δικαιωματικά και αξιοκρατικά κατέχουν τόσες θέσεις ;;!
     Και από την άλλη, ο καρκινοπαθής να στερείται τα φάρμακά του, τα σχολεία να μην έχουν βιβλία, οι (νέοι) πολύτεκνοι να μην παίρνουν επιδόματα, τα νοσοκομεία να μην έχουν ούτε γάζες κλπ.
     Το κοινωνικό κράτος σίγουρα πρέπει να προστατευθεί, διότι υπάρχουν άνθρωποι, που έχουν πραγματική ανάγκη στήριξης και πρέπει να κόβουμε από τους έχοντες και κατέχοντες, από όσους μπορούν να ζήσουν και με λιγότερα, προκειμένου να μην εξοντώσουμε εκείνους, που χρειάζονται ΒΟΗΘΕΙΑ και αλληλεγγύη.
     Από την άλλη και οι κοινωνικές δαπάνες θα μπορούσαν να εξορθολογιστούν : με κίνδυνο να θεωρηθώ αιρετικός, θα έλεγα π.χ ότι εκείνος που δεν έχει ένα χέρι ή ένα δάκτυλο, δεν είναι ανάγκη να κάθεται, θα μπορούσε να προσφέρει κάποιου είδους εργασία, κατάλληλη για τον ίδιο.
      Δε λέω να πετάμε τους ανάπηρους στον Καιάδα, όπως έκαναν στην αρχαία Σπάρτη, αλλά τουλάχιστον να προσφέρουν και από αυτούς, όσοι έχουν τη δυνατότητα !
      Βέβαια όλα τα προηγούμενα, είναι ..λεπτομέρειες, μπροστά στις αποκαλύψεις για στρατιές "μαϊμού" συνταξιούχων, αναπήρων και δικαιούχων άλλων επιδομάτων... .
      Αναρωτιέμαι ειλικρινά : όλοι αυτοί που κλέβουν τα χρήματα των φορολογούμενων ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ τόσο προκλητικά και ανερυθρίαστα, τι αισθάνονται ; πιο έξυπνοι ; πιο μάγκες ; πιο ελεύθεροι ; !!
      Υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από την εργασία και την αίσθηση ότι προσφέρεις στον άλλο και στο σύνολο ; την αίσθηση ότι δρέπεις τους καρπούς του ιδρώτα και των κόπων σου ; είναι κρίμα ότι αυτοί οι απατεώνες, δεν θα νιώσουν ποτέ τόσο "γεμάτοι" και ευτυχισμένοι..!
           Καλό είναι να κωλοβαράς και να πίνεις καφέ, ποτάκι ή να τρως, αλλά με χρήματα, που έχεις βγάλει τίμια και άξια και όχι με τα λεφτά άλλων ! ...Εκτός αν θες να ζήσεις μία μίζερη και ανιαρή ζωή, μέσα στις τύψεις και τις ενοχές (αν και αμφιβάλλω αν αυτοί οι "άνθρωποι" αισθάνονται τύψεις, τόσο πορωμένοι και άδειοι είναι !).








 

1 σχόλιο:

  1. γραμματείες, γενικές γραμματείες, επιτροπές επί επιτροπών, ΜΚΟ, νομικά πρόσωπα κάθε είδους και σκοπού, "ανεξάρτητες" αρχές, ο κατάλογος των χρημάτων, που κυλάνε σαν το νεράκι, που όμως δεν ποτίζει τη γη, ατελείωτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.