Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

βιασμός με σκουπο(;)ξυλο !

    Από χθες που διάβασα την είδηση, που μας έρχεται, για άλλη μια φορά από την Κρήτη, σπάω το κεφάλι μου και προσπαθώ να καταλάβω για ποιο αδίκημα τελικά καταδικάστηκαν οι 2 δράστες, σε μια τόσο μικρή, όμως ποινή (4 έτη) και μάλιστα με την έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα !
    Σίγουρα, το ρεπορτάζ είναι ελλιπές : το μόνο βέβαιο, είναι ότι οι δύο κατηγορούμενοι άντρες, δικάζονταν για το βιασμό μίας γυναίκας, με πολλές όμως ιδιαιτερότητες !
    Συγκεκριμένα, κατηγορούνταν ότι εισήγαγαν ένα ξύλο (έτσι γενικά) στον κόλπο της γυναίκας, μετά από -κοινή- χρήση ναρκωτικών, δεν υπήρξε δηλαδή συνουσία, ωστόσο αυτό, όπως έχουμε ξαναπεί, δεν είναι απαραίτητο : βιασμός υπάρχει και όταν κανείς επιχειρεί, χωρίς τη θέληση του άλλου, όχι μόνο συνουσία, αλλά και άλλες ασελγείς πράξεις.
     Έτσι π.χ είναι βιασμός, όταν ο δράστης, υπό την απειλή μαχαιριού, αναγκάζει γυναίκα ή άνδρα σε πεοθηλασμό και εκσπερματώνει στο στόμα του θύματος. Εδώ εξάλλου, η εισαγωγή ξύλου, στο γυναικείο κόλπο, συνιστά βάναυση επέμβαση στη σεξουαλική και όχι μόνον σφαίρα και ελευθερία του θύματος, σκληρή και ταπεινωτική επέμβαση στο γυναικείο σώμα, εφόσον φυσικά δεν υπάρχει συναίνεση !
     Για το λόγο αυτό, φαντάζει εξωπραγματικά μικρή, η ποινή των 4 ετών με αναστολή και εικάζω ότι υπήρξε μετατροπή της κατηγορίας, από βιασμό, σε κάτι άλλο (π.χ κατάχρηση σε ασέλγεια).
     Ασφαλώς θα έπαιξε ρόλο η προηγούμενη κατανάλωση ναρκωτικών ουσιών και δε διευκρινίζεται στο ρεπορτάζ, αν υπήρξε άσκηση βίας ή όχι, στο θύμα.
      Σε κάθε περίπτωση, αν υποθέσουμε ότι θεωρήθηκε πως οι κατηγορούμενοι απλά εκμεταλλεύτηκαν την ευάλωτη θέση της γυναίκας, λόγω κατανάλωσης ουσιών και πάλι θα μιλούσαμε για κακούργημα και πάλι η ποινή των 4 ετών, φαντάζει μικρή.
     Διότι εδώ μιλάμε για ασελγή πράξη και μάλιστα βάναυση και όχι για απλή προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, με θωπείες κλπ ! Να σημειωθεί δε ότι η γυναίκα νοσηλεύτηκε ..στην εντατική Νοσοκομείου, μετά το συμβάν, ενώ οι δράστες ήταν δύο, που είναι επιβαρυντική περίσταση!
      Μπορεί η γυναίκα στην κατάθεσή της, να έπεσε σε αντιφάσεις και να είχε μία σχετικά αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, αλλά τα ερωτήματα και οι απορίες παραμένουν : για ποιο αδίκημα τελικά καταδικάστηκαν και αν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά !
     Πρόκειται σίγουρα για πρωτότυπη, σπάνια και ενδιαφέρουσα νομικά περίπτωση και γι' αυτό, αν τύχει και διαβάσει το κείμενο, κάποιος δικηγόρος από Ηράκλειο Κρήτης ή κάποιος τελοσπάντων, που γνωρίζει περισσότερες (νομικές) λεπτομέρειες της υπόθεσης, παρακαλώ να γράψει εδώ !
    









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.