Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

τι δείχνει η υπόθεση "Φωτόπουλος" !!

  Όλοι είδαμε χθες, όταν βγήκε από τον γραφείο του ανακριτή, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, όπου απολογήθηκε για βαρύτατες-κακουργηματικές κατηγορίες, τις δηλώσεις του και την εν γένει εικόνα του και μπορούμε να βγάλουμε ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα !
    Καταρχάς, ενώ του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και μία ιδιαίτερα υψηλή εγγύηση (για εμάς τουλάχιστον, τους κοινούς θνητούς), ύψους 60.000 ευρώ, εκείνος σχεδόν πανηγύριζε που δεν προφυλακίστηκε και μίλησε για δικαίωση (!) : προφανώς, για να επιβληθεί μία τόσο μεγάλη εγγύηση, αφενός κρίθηκαν επαρκείς και ισχυρές οι ενδείξεις ενοχής και αφετέρου κρίθηκε ότι τα 60 χιλιάρικα, για εκείνον (έναν μέσο Δ.Υ !) είναι ψίχουλα...
     Πέρα από το κατά πόσον ένας συνδικαλιστής Δ.Υ, μπορεί, σε τόσο χαλεπούς καιρούς, που βιώνει η κοινωνία (όσοι δεν είναι Δ.Υ τουλάχιστον), να δίνει με τόση ευκολία 60 χιλιάρικα, υπάρχει και η ηθική διάσταση : πως μπορεί να κατηγορείται ο πρόεδρος μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, για διασπάθιση εκατομμυρίων και να παραμένει στη θέση του, να μην παραιτείται, πως μπορεί να εκπροσωπεί και να κοιτάει στα μάτια το νέο εργαζόμενο της ΔΕΗ, με 900 ευρώ μισθό ;;
      Ο Φωτόπουλος φυσκά είναι γνήσιος εκφραστής αυτού, που ονομάζουμε "βαθύ ΠΑΣΟΚ", της πράσινης λαίλαπας των συνδικαληστών και σοσιαληστών, που κατέστρεψε μία ολόκληρη γενιά Ελλήνων και αυτό φαίνεται και από την επιλογή του δικηγόρου του.
      Ο Τσοβόλας, τον οποίο εκτιμώ σαν δικηγόρο και πιστεύω ότι έχει γνώσεις και είναι πολύ καλός στη δουλειά του, επιτρέψτε μου να πω, ότι δεν επιλέχθηκε για αυτό, για τις γνώσεις και την ικανότητά του : όχι, επιλέχθηκε, διότι υπήρξε στέλεχος και υπουργός του ΠΑΣΟΚ και στα μάτια των κάθε είδους "φωτόπουλων", είναι ένας δικηγόρος με "άκρες", με "πλάτες", με "διασυνδέσεις", που μπορεί να σε ξελασπώσει, για αυτό και μόνον...
       Αυτό είναι και το πιο θλιβερό συμπέρασμα, από την ιστορία αυτή, η νοοτροπία, που καλλιεργήθηκε, όλα αυτά τα χρόνια (κυρίως) του ΠΑΣΟΚ : ότι για τα πάντα και παντού, πρέπει να έχεις βύσμα, μέσον !
       Βύσμα για να διοριστείς, βύσμα στο στρατό, βύσμα για μετάθεση, παντού προχωράς, αν έχεις γνωριμίες και γλύφεις ή και λαδώνεις κάποιους, που προσφέρουν εξυπηρέτηση με το αζημίωτο.
       Όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση της διαπλοκής, της διαφθοράς, της αναξιοκρατίας και του βολέματος των ημετέρων, δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα, οι νέοι επιστήμονες θα συνεχίσουν να μεταναστεύουν, τα λαμόγια θα μακροημερεύουν και θα ευημερούν και όσοι είναι "εκτός συστήματος" θα πεινάνε και θα δυστυχούν. Αυτή είναι η -πικρή- αλήθεια.
        Οι μάσκες σιγά-σιγά, η μία μετά την άλλη πέφτουν και αποκαλύπτεται το αληθινό-αποκρουστικό πρόσωπο του συνδικαλησμού και σοσιαλησμού : όλα υπό κρατικά έλεγχο, όχι ιδιωτικοποιήσεις, προκειμένου να συνεχίζεται το φαγοπότι και η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, από εκείνους, που κοιτάνε πως θα κλέψουν τα χρήματα του έλληνα φορολογούμενου και μετά βγαίνουν στις κάμερες και δηλώνουν ότι κόπτονται για το λαό και τα συμφέροντά του, ενώ το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η δική τους κονόμα και τσέπη.
         Όποιος πλέον, μετά τα όσα έχουν γίνει γνωστά τα τελευταία χρόνια για τα όργια και τα σκάνδαλα, που έγιναν (και γίνονται) στις ΔΕΚΟ, εξακολουθεί να αντιστέκεται και να αντιδρά στις ιδιωτικοποιήσεις (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ), δεν είναι απλά -πολιτικά- ύποπτος, αλλά επίδοξος εγκληματίας και καταχραστής δημοσίου χρήματος ! Τόσο απλά.

1 σχόλιο:

  1. ένα επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο, που ξέχασα να αναφέρω, είναι και εκείνο, που πηγάζει από τις δηλώσεις του ίδιου του κ.Τσοβόλα : ότι ΠΑΝΤΑ (πάντα όμως) πίσω από μία ποινική δίωξη, υποκρύπτονται πολιτικά κίνητρα και σκοτεινά συμφέροντα, εν προκειμένω αυτοί που ορέγονται τη ΔΕΗ, εφόσον ιδιωτικοποιηθεί ! Το ενδεχόμενο να πρόκειται για μία κλασική-κοινή περίπτωση απιστίας, απάτης και υπεξαίρεσης, δεν το συζητάμε, έτσι ; χαχα Πάντα, θα φταίει κάποιος άλλος, ποτέ εμείς, σε αυτό συνοψίζεται η ουσία της "αριστεράς" στην Ελλάδα, αυτή η μετάθεση ευθυνών και η ατιμωρησία, κατέστρεψαν τη χώρα και άφησαν πίσω -ως κληρονομιά σε μας- καμένη γη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.